Хокеј Хокеј/Извештаји

Хладан туш у Пиониру – Триглав славио против Звезде

СКХЛ Црвена звезда (јуниори)

Црвена звезда је данас (субота, 8. фебруар) дочекала екипу Триглава из Крања у првом од два дуела ове две екипе овога викенда. Као што смо и најавили, ови дуели ће директно одлучивати о томе ко ће са прве позиције наступити у доигравању за првака регионалног (ИХЛ) такмичења, а показало се да Звезда и Триглав тешко могу без неизвесних утакмица. Тако је било и овог пута, али на нашу жалост, црвено-бели оклопници су доживели пораз и тако (скоро и практично) остали без шанси за првим местом на крају регуларног дела сезоне. Сутра Звезда и Триглав играју још један меч од 16 часова и 15 минута и надамо се да ће наши хокејаши смоћи снаге и да ће бити довољно сконцентрисани да поправе дојам те савладају реномираног противника.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Триглав 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Прва трећина ове важне утакмице кренула је боље за госте. у 6. минути Миха Ахачич постиже гол за 0:1. Ипак, црвено-бели су се опоравили од раног водства гостију, па су у 18. минути преко Руса, Вјачеслава Чегринцева, а на асистенцију капитена Бркушанина постигли погодак за 1:1, што је био и резултат првог дела игре. У другој трећини нисмо видели поготке, а у трећој, након што Звезда није искористила два пута прилику са играчем више, уследио је хладан туш. Играо се 48. минут када је Хочевар поново довео Триглав у водство – 1:2 што се испоставило и коначним резултатом.

Након утакмице тренер Јовица Рус је само кратко прокоментарисао да није незадовољан залагањем екипе, али да фали завршница.

Црвена звезда: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринцев, Даниел, Драговић, Јанковић, Касицки, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Пулников, Сабадош, Шпањевић, Зуев, Цвик.

Триглав: Ахачич, Хочевар, Јелар, Кременович, Лампич, Логар, Морел, Мравље, Муби, Павц, К. Поточник, М. Поточник, Штенклер, Терликар, Зупан.

Скочи на траку са алаткама