Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Тријумф црвено-белих у градском дербију

Извор: СД Црвена звезда

Одбојкаши Црвене звезде су у градском дербију у оквиру седамнаестог кола убедљиво савладали екипу Партизана резултатом 3:0 (25:21, 25:22, 25:18).

Гледаоци који су дошли на Бањицу да погледају меч између градских ривала, као и они који су га пратили у директном тв преносу, су могли да уживају у изузетно квалитетном мечу. Томислав Кукањац је одлучио да утакмицу почне са искусним Владом Петковићем на месту техничара. До 16:16 Партизан није успевао да се резултатски одвоји, али је тада Николић са своја два и Мариновић једним успешним нападом то омогућио свом тиму. Милутин Нејић није најбоље отворио меч, али је вечерас изузетно расположени Лазар Додић то надокнађивао. После неколико обостраних поена при резултату 19:21 за Партизан, на сервис је дошао Лазар Додић. Сервирао је одлично, што је омогућило да се упишу два поена из блока. За 23:21 Додић је одсервирао ас. Нејић је изврсним смечом најавио “буђење” и двадесет четврти поен, да би Додић новим неодбрањивим сервисом закључио овај сет.

У другом сету је Звезда прва стигла до осетније предности. Нејић је почео да игра онако како су навијачи црвено белих навикли, па је семафор показао 14:9. После неколико грешака звездиних играча, Партизан је имао поен предности, на шта је Кукањац одмах реаговао тајм аутом, а на18:16 за црно беле и изменом дијагонале техничар-коректор. У игру су ушли Стефановић и Гмитровић. Ова измена се показала успешном , па је Звезда је дошла на 19:19, када у игру поново улазе Петковић и Додић. Добра игра звездиних играча се наставља. Нејић, Додић и Тадић су деловали непогрешиво, блок је добро функционисао, а либеро Јевтић је ухватио немогућу лопту у пољу и тиме омогућио сјајан двадесеттрећи поен из контре. Партизан не успева даље од дведесет два поена, а Нејић неодбрањивим смечом ставља тачку на други сет.

И трећи период игре је био неизвестан до самог краја. Играчи Црвене звезде су играли добро, али са друге стране је била искусна екипа на, па је све до резултата 18:17, када је Додић прошао веома тешку лопту, игра била изједначена. Сталоженост и упорност момака у црвено белим дресовима се исплатила. Играчи Партизана су направили неколико грешака, а на 20:17 за Црвену звезду, либеро Јевтић је поново ухватио тешку лопту у пољу, Нејић је реализовао контру и то је било 21:17. Лука Тадић је до краја изванредно сервирао, а Милутину Нејићу је припао последњи, слављенички поен.

У наредном колу Црвена звезда путује у Краљево где ће одмерити снаге са екипом Рибнице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 3:0 (25:21, 25:22, 25:18)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 400. Судије: Зоран Радовановић и Роберт Леко.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: , Јевтић (либеро), Петковић 2, Тадић 10 , Николић У. 1 , Нејић 16 , Додић 15 , Павловић5, Гмитровић , Стефановић. Нису играли: Мељанац , Николић А, Трифуновић (Либеро), Машуловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац

ПАРТИЗАН: Радовић 7, Копривица 5, Мариновић 7, Лекић, Хузејровић, Кисић 1, Петровић 5, Пековић (Либеро), Николић 21. Нису играли: Лекић, Ђорђевић, Цветковић, Пајевић. Тренер: Бојан Јанић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама