Hokej Hokej/Najava utakmica

Počinje rasplet – Zvezda merka prvo mesto. SVI NA HOKEJ!!!

SKHL Crvena zvezda

Iako je s početka sezone, a posebno nakon poraza od ekipa Slavije u Beogradu i od Triglava u Kranju, kao i porazom od Jesenica i nerešenim ishodom sa istom ekipom, izgledalo prosto nemoguće da Zvezdini hokejaši završe regularni deo sezone na prvom mestu, Crvena zvezda je ipak došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini tj. o tome da li će nakon regularnog dela IHL takmičenja zasesti na prvo mesto i obezbediti prednost domaćeg leda u plej ofu.

Četa Jovice Rusa se trenutno nalazi na drugom mestu sa 41 osvojenim bodom iz 19 odigranih utakmica. Slavija iz Ljubljane je i dalje prva sa 48 bodova, ali ima i tri utakmice više na svom kontu (22), dok je Triglav na trećem mestu sa 39 bodova iz 18 utakmica.

Do kraja regularnog dela crveno-beli oklopnici 8. i 9. februara (subota i nedelja) dočekuju ekipu Triglava i u slučaju da obe utakmice završe pobedom naše ekipe, definitivno bi izbacili ekipu iz Kranja u borbi za prvo mesto. Sa te dve pobede, Zvezdini oklopnici bi došli svega na bod zaostatka od ekipe Slavije, ali bi i dalje imali utakmicu manje.

Do kraja ekipa Slavije ima još dve utakmice i to sa Triglavom kod kuće, te sa Jesenicama u gostima. Crveno-beli posle Triglava prvo imaju dvomeč sa ekipom Mladosti u Beogradu (22. i 23. februar) i na kraju, 29. februara, dočekuju ekipu Vojvodine. Obzirom na razliku u kvalitetu, za očekivati je da Zvezda te tri utakmice završi sa pozitivnim ishodom što bi joj, uz te dve pobede protiv Triglava, definitivno obezbedilo prvo mesto na kraju regularnog dela i najbolju poziciju u plej ofu u kojem će crveno-beli dati sve od sebe da ponovo osvoje ovo takmičenje tj. da odbrane prošlogodišnju titulu prvaka.

Ivan Anić

Zamolili smo, pred ove važne utakmice sa Triglavom, stamenog Zvezdinog beka, Ivana Anića, da nam iznese svoje mišljenje. Evo šta je rekao za naš portal:

“Bitne dve utakmice su pred nama, možda i najbitnije od početka sezone. U proteklih par sezona smo igrali dosta utakmica sa njima, pa i prošle godine u finalu plej ofa. Ove godine smo u Kranju izgubili tesno obe utakmice, tako da više-manje znamo šta možemo da očekujemo od njih. To je napadačka, agresivna, ekipa koja dosta šutira na gol. Mi smo solidno krenuli posle novogodišnje pauze, dižemo formu iz utakmice u utakmicu, tako da mislim da će sve zavisiti od našeg pristupa i zalaganja. Očekujem dve zanimljive utakmice i nadam se da će publika uživati u hokejaškom vikendu. Želeo bih da pozovem sve navijače Crvene zvezde da dođu i da nas podrže.”

Robert Sabadoš nije nastupao za Zvezdu u prvom dvomeču ove dve ekipe:

“Ne bi znao šta da kažem i šta da očekujem od utakmice sa Triglavom, jer uopšte ne znam kakva je ekipa. Ali mogu reći da svaki trening, do utakmice, se spremamo da savladamo kako Triglav, tako i ostale ekipe.”

Utakmice protiv Triglava igraju se, kao što smo već i rekli, u subotu i nedelju (8. i 9. februar) sa početkom od 16 časova i 15 minuta.

SKHL Crvena zvezda/CZBG.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama