Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Почиње расплет – Звезда мерка прво место. СВИ НА ХОКЕЈ!!!

СКХЛ Црвена звезда

Иако је с почетка сезоне, а посебно након пораза од екипа Славије у Београду и од Триглава у Крању, као и поразом од Јесеница и нерешеним исходом са истом екипом, изгледало просто немогуће да Звездини хокејаши заврше регуларни део сезоне на првом месту, Црвена звезда је ипак дошла у ситуацију да сама одлучује о својој судбини тј. о томе да ли ће након регуларног дела ИХЛ такмичења засести на прво место и обезбедити предност домаћег леда у плеј офу.

Чета Јовице Руса се тренутно налази на другом месту са 41 освојеним бодом из 19 одиграних утакмица. Славија из Љубљане је и даље прва са 48 бодова, али има и три утакмице више на свом конту (22), док је Триглав на трећем месту са 39 бодова из 18 утакмица.

До краја регуларног дела црвено-бели оклопници 8. и 9. фебруара (субота и недеља) дочекују екипу Триглава и у случају да обе утакмице заврше победом наше екипе, дефинитивно би избацили екипу из Крања у борби за прво место. Са те две победе, Звездини оклопници би дошли свега на бод заостатка од екипе Славије, али би и даље имали утакмицу мање.

До краја екипа Славије има још две утакмице и то са Триглавом код куће, те са Јесеницама у гостима. Црвено-бели после Триглава прво имају двомеч са екипом Младости у Београду (22. и 23. фебруар) и на крају, 29. фебруара, дочекују екипу Војводине. Обзиром на разлику у квалитету, за очекивати је да Звезда те три утакмице заврши са позитивним исходом што би јој, уз те две победе против Триглава, дефинитивно обезбедило прво место на крају регуларног дела и најбољу позицију у плеј офу у којем ће црвено-бели дати све од себе да поново освоје ово такмичење тј. да одбране прошлогодишњу титулу првака.

Иван Анић

Замолили смо, пред ове важне утакмице са Триглавом, стаменог Звездиног бека, Ивана Анића, да нам изнесе своје мишљење. Ево шта је рекао за наш портал:

“Битне две утакмице су пред нама, можда и најбитније од почетка сезоне. У протеклих пар сезона смо играли доста утакмица са њима, па и прошле године у финалу плеј офа. Ове године смо у Крању изгубили тесно обе утакмице, тако да више-мање знамо шта можемо да очекујемо од њих. То је нападачка, агресивна, екипа која доста шутира на гол. Ми смо солидно кренули после новогодишње паузе, дижемо форму из утакмице у утакмицу, тако да мислим да ће све зависити од нашег приступа и залагања. Очекујем две занимљиве утакмице и надам се да ће публика уживати у хокејашком викенду. Желео бих да позовем све навијаче Црвене звезде да дођу и да нас подрже.”

Роберт Сабадош није наступао за Звезду у првом двомечу ове две екипе:

“Не би знао шта да кажем и шта да очекујем од утакмице са Триглавом, јер уопште не знам каква је екипа. Али могу рећи да сваки тренинг, до утакмице, се спремамо да савладамо како Триглав, тако и остале екипе.”

Утакмице против Триглава играју се, као што смо већ и рекли, у суботу и недељу (8. и 9. фебруар) са почетком од 16 часова и 15 минута.

СКХЛ Црвена звезда/ЦЗБГ.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама