Hokej Hokej/Najava utakmica

Mlađe selekcije biju svoje bitke

Ovog vikenda mlađe selekcije Crvene zvezde imaju svoje nastupe u regionalnom (IHL) takmičenju. Naime, stariji početnici (U12) i juniori (U19), odigraće svoje utakmice u od četvrtka do nedelje.

Prvi će na led izaći juniori koji će, nakon današnjeg gostovanja favorizovanoj ekipi Jesenica (od 20 časova), biti domaćini istoj ekipi u Beogradu. Ipak, bez obzira na položaj na tabeli verujemo da će gledaoci koju budu došli u ledenu halu Pionir videti odličan hokej, a najverovatnije i nove trilere na koje su nas juniori navikli u poslednje vreme. Ono što smo i u nekim svojim prethodnim tekstovima rekli, činjenica je da bi juniori, koje predvodi trener Nikola Bera, sigurno imali više pobeda na svom kontu da su celo vreme mogli da igraju u punom sastavu. Ipak, prioritet je bilo dati priliku nekim igračima u seniorskom pogonu, pa je samim time ekipa juniora nastupala desetkovana u mnogim utakmicama. U poslednje vreme utakmice koje su nam priredili juniori bile su baš za infarkt, pa s toga verujemo da će i ove dve utakmice sa Jesenicama biti slične prethodnim. Nakon ovih utakmica sa Jesenicama u Beogradu, juniori putuju opet put Slovenije gde će već 9. i 10. februara odigrati dvomeč sa ekipom Slavije. 

Trener Nikola Bera dao je izjavu za naš portal:

“Naša ekipa je u nedelju i ponedeljakodigrala svoje mečeve sa ekipom Bleda. Prvu utakmicu smo poraženi sa 5:1, dok smo u drugoj izgubili 10:2. U Sloveniju smo došli desetkovani, sa 12 igrača i 2 golmana, i sa igračima koji su malte ne, posle preležanog gripa, došli iz kreveta da igraju. Sa druge strane Bled je igrao sa 4 postave. To je ekipa koja je trenutno prva na tabeli i napravili smo otpor toliki koliki smo mogli u ovakvom sastavu. Danas igramo od 20 časova protiv Jesenica. Oni su trenutno drugi na tabeli. Očekujem dobru utakmicu i nadam se boljem rezultatu. Istu ovu ekipu dočekujemo već u četvrtak u Beogradu gde ćemo sa njima odigrati dvomeč, a biće to lepa prilika da gledaoci uživaju u odličnom hokeju. U februaru juniori SKHL Crvena zvezda imaju da odigraju veliki broj utakmica, a sve zbog zaostatka jer smo kasnili na početku sa ledom, pa nam je ovako zgusnut program.”

Utakmice juniora se igraju u četvrtak (6. februar) od 17 časova i 15 minuta, dok je druga utakmica u petak (7. februar) od 8 časova ujutro. Dođite i podržite naše oklopnike!

SKHL Crvena zvezda (U12)

Sa druge strane, stariji početnici (U12), predvođeni trenerom Markom Juloskim, plasirali su se na završne turnire IHL takmičenja za ovaj uzrast. Nakon što su pobedom nad vršnjacima Partizana  obezbedili utakmice u Zagrebu i na Bledu, stariji početnici će ovog vikenda (8. i 9. februar) u Zagrebu da odmere snage sa Olimpijom, Triglavom i ekipom Mladosti iz Zagreba (drugu grupu sačinjavaju Bled, Jesenice, zagreb i Medveščak). Bez obzira na plasman, crveno-beli će kao jedini predstavnik iz Srbije u martu mesecu zaigrati na finalnom turniru. Ipak, ne verujemo da će se naši mladi oklopnici zbog toga opustiti, nego da će im to biti još veći motiv da pokažu da njihovi uspesi nisu slučajni i da je svetla perspektiva pred ovom generacijom.

O onome što očekuje starije početnika, kao i ambicijama, govorio je za naš portal trener Crvene zvezde, Marko Juloski:

“Sigurno da na ovaj turnir idemo rastrećeniji nego na prvi kvalifikacioni, jer samim učešćem smo obezbedili i finalni turnir na Bledu koji se igra u martu.
Nismo opterećeni rezultatom jer znamo kakve nas ekipe očekuju tamo. Turnir je veoma kvalitetan jer učestvuju najbolje ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Mi realno imamo dosta problema pred ovaj turnir. Dosta dece je bilo bolesno i dosta njih je na raspustu van Beograda, tako da nije bilo prostora za dobar trening. Ali šta je tu je, idemo da se borimo, da deca pruže svoj maksimum i da uživaju na tako kvalitetnom turniru.”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama