Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Млађе селекције бију своје битке

Овог викенда млађе селекције Црвене звезде имају своје наступе у регионалном (ИХЛ) такмичењу. Наиме, старији почетници (У12) и јуниори (У19), одиграће своје утакмице у од четвртка до недеље.

Први ће на лед изаћи јуниори који ће, након данашњег гостовања фаворизованој екипи Јесеница (од 20 часова), бити домаћини истој екипи у Београду. Ипак, без обзира на положај на табели верујемо да ће гледаоци коју буду дошли у ледену халу Пионир видети одличан хокеј, а највероватније и нове трилере на које су нас јуниори навикли у последње време. Оно што смо и у неким својим претходним текстовима рекли, чињеница је да би јуниори, које предводи тренер Никола Бера, сигурно имали више победа на свом конту да су цело време могли да играју у пуном саставу. Ипак, приоритет је било дати прилику неким играчима у сениорском погону, па је самим тиме екипа јуниора наступала десеткована у многим утакмицама. У последње време утакмице које су нам приредили јуниори биле су баш за инфаркт, па с тога верујемо да ће и ове две утакмице са Јесеницама бити сличне претходним. Након ових утакмица са Јесеницама у Београду, јуниори путују опет пут Словеније где ће већ 9. и 10. фебруара одиграти двомеч са екипом Славије. 

Тренер Никола Бера дао је изјаву за наш портал:

“Наша екипа је у недељу и понедељакодиграла своје мечеве са екипом Бледа. Прву утакмицу смо поражени са 5:1, док смо у другој изгубили 10:2. У Словенију смо дошли десетковани, са 12 играча и 2 голмана, и са играчима који су малте не, после прележаног грипа, дошли из кревета да играју. Са друге стране Блед је играо са 4 поставе. То је екипа која је тренутно прва на табели и направили смо отпор толики колики смо могли у оваквом саставу. Данас играмо од 20 часова против Јесеница. Они су тренутно други на табели. Очекујем добру утакмицу и надам се бољем резултату. Исту ову екипу дочекујемо већ у четвртак у Београду где ћемо са њима одиграти двомеч, а биће то лепа прилика да гледаоци уживају у одличном хокеју. У фебруару јуниори СКХЛ Црвена звезда имају да одиграју велики број утакмица, а све због заостатка јер смо каснили на почетку са ледом, па нам је овако згуснут програм.”

Утакмице јуниора се играју у четвртак (6. фебруар) од 17 часова и 15 минута, док је друга утакмица у петак (7. фебруар) од 8 часова ујутро. Дођите и подржите наше оклопнике!

СКХЛ Црвена звезда (У12)

Са друге стране, старији почетници (У12), предвођени тренером Марком Јулоским, пласирали су се на завршне турнире ИХЛ такмичења за овај узраст. Након што су победом над вршњацима Партизана  обезбедили утакмице у Загребу и на Бледу, старији почетници ће овог викенда (8. и 9. фебруар) у Загребу да одмере снаге са Олимпијом, Триглавом и екипом Младости из Загреба (другу групу сачињавају Блед, Јесенице, загреб и Медвешчак). Без обзира на пласман, црвено-бели ће као једини представник из Србије у марту месецу заиграти на финалном турниру. Ипак, не верујемо да ће се наши млади оклопници због тога опустити, него да ће им то бити још већи мотив да покажу да њихови успеси нису случајни и да је светла перспектива пред овом генерацијом.

О ономе што очекује старије почетника, као и амбицијама, говорио је за наш портал тренер Црвене звезде, Марко Јулоски:

“Сигурно да на овај турнир идемо растрећенији него на први квалификациони, јер самим учешћем смо обезбедили и финални турнир на Бледу који се игра у марту.
Нисмо оптерећени резултатом јер знамо какве нас екипе очекују тамо. Турнир је веома квалитетан јер учествују најбоље екипе из Словеније и Хрватске. Ми реално имамо доста проблема пред овај турнир. Доста деце је било болесно и доста њих је на распусту ван Београда, тако да није било простора за добар тренинг. Али шта је ту је, идемо да се боримо, да деца пруже свој максимум и да уживају на тако квалитетном турниру.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама