Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

„Vučice“ remizirale sa OFK Banatom. Još dosta rada je pred ekipom

Nakon serije treninga fudbalerke Crvene zvezde danas su odigrale i prvi prijateljski susret tokom aktuelnih priprema. Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ crveno-bele su dočekale ekipu OFK Banata iz Vršca koja je u Beograd, kao i prethodnog leta, doputovala u kombinovanom sastavu pa su se na terenu u zelenim dresovima našle pet devojaka i šest momaka članova juniorskog pogona vršačkog kluba.

ŽFK Crvena zvezda : OFK Banat Vršac 2:2 (1:1)

Trener Slaviša Čula imao je dosta problema u sastavljanju tima pred ovaj susret. Još od početka aktuelne sezone van stroja su kapiten ekipe Katarina Đorđević i jedna od najiskusnijih u rosteru Tijana ĐorđevićSara Savanović je i dalje u procesu oporavka nakon teške povrede koju je zaradila tokom jesenjeg dela sezone, dok je igračica koja je najviše puta oblačila crveno-belu opremu u istoriji kluba, reprezentativka Jovana Stojanović već tri nedelje van stroja usled teške distorzije skočnog zgloba. Pored njih, usled bolesti ovaj susret je preskočila i devojka čiji se golgeterski učinak meri trocifrenim brojem i koja je golgeter jesenjeg dela superligaškog karavana Mirela Tenkov. Kada se na sve navedene doda i odlazak četiri igračice u aktuelnom prelaznom roku, jasno je koliko je roster bio ograničen. Ipak, raduje povratak Jelene Mančić koja je zbog nezgodne povrede propustila prvi deo šampionata, a malobrojna publika imala je prilike da se upozna i sa dve nove članice našeg kluba Margitom Vasović i Nikoletom Nikolić koje su stigle iz zemunske Sloge.

Pred tačno 29 gledalaca trener Slaviša Čula je na teren izveo sledeći sastav. Na golu je bila golmanka reprezentativnog kalibra Sara Cetinja, par centralnih bekova činile su Nikoleta Nikolić i Jovana Miladinović. Po desnom beku dejstvovala je Ana Šćepanović, a na suprotnoj strani Anđela Krstić. U veznom redu mesta su popunile Margita Vasović, Andrijana Trišić i Aleksandra Savanović. Krilne pozicije bile su rezervisane za Jovanu Aranđelović i Nikolinu Milović, a najisturenija u napadu bila je Neli Mbape. Od samog starta crveno-bele su preuzele terensku inicijativu. Slobodno se može reći da se svih 90 minuta igralo na polovini gostujućeg tima, ali i pored te činjenice teško su naše fudbalerke probijale blok gostujuće ekipe koji je bio postavljen na tridesetak metara od njihovog gola. Trio u veznom redu Margita Vasović-Andrijana Trišić-Aleksandra Savanović bio je i najagilniji deo tima, dok su oba krila često bila odsečena iz igre, a Neli Mbape i pored konstante borbe sa kompletnom odbranom vršačke ekipe nije prikazala očekivano i evidentno je da joj igra na desnom krilu daleko više odgovara. O odbrambenoj liniji devojaka u crveno-belim dresovima teško je bilo šta reći posebno ukoliko se zna da su gotovo celokupnu utakmicu provele na polovini igrališta.

Nakon nekoliko poluprilika od kojih se jedino može izdvojiti pokušaj Anđele Krstić koja je udarcem sa distance pokušala da promeni rezultat, usledila je fudbalska lepotica u režiji Andrijane Trišić. Igrao se 15 minut, lopta je upućena u šesnaesterac Banata, a popularna Njanja je volej udarcem sa 13, 14 metara iskosa sa desne strane poslala loptu u suprotan ugao gola vršačke ekipe – 1:0.

U nastavku susreta mora se istaći pokušaj Nikolete Nikolić čiji je udarac sa preko 20 metara završio na prečki, a u par navrata naše igračice nisu uspele bolje da se snađu u trenucima kada su imale priliku da promene rezultat. U finišu prvog dela igre gosti su izveli kontranapad, probili su po levoj strani i u momentu kada se očekivao centaršut, usledio je udarac ka golu koji je iznenadio i našu golmanku Saru Cetinju i lopta je završila u mreži – 1:1.

Vidno je trener Slaviša Čula bio tokom poluvremena nezadovoljan igrom naše ekipe i pokušao je savetima i bodrenjem da podigne ekipu koja je verovatno i zbog nedostatka svežine odigrala ispod očekivanja.

Ipak, saveti nisu urodili plodom pa je i u nastavku susreta viđen gotovo identičan odnos snaga. Gosti su se branili, naše „Vučice“ solidno i izgledale na terenu, ali samo do kaznenog prostora Vrščana. Nedostajao je završni pas i bolja realizacija kako bi i opšti utisak bio povoljniji. U takvom odnosu snaga, po malo i neočekivano gosti su izveli novi kontranapad i Jovana Petrović je morala da vadi loptu iz mreže – 1:2. Sigurno nikome u tom momentu pored terena nije bilo prijatno i pored činjenice da je u pitanju pripremni susret, ali ipak su gosti dva ranga niže u odnosu na crveno-bele, pa i podatak da su većinski ekipu iz Vršca činili igrači iz podmlatka muške ekipe OFK Banata, nije mogao da popravi utisak.

Čast naše ekipe spasla je u finišu meča Anđela Krstić. Anđela je definitivno bila najbolja igračica naše ekipe u današnjem susretu. Po ko zna koji put oduzela je loptu gostima, serijom driblinga oslobodila se protivnika i udarcem sa distance zatresla mrežu – 2:2.

Na kraju ostalo je jasno da pred stručnim štabom naše ekipe ostaje još dosta rada na uigravanju svih linija tima. Do prve prolećne utakmice ostao je još 21 dan, a do tada bi trebale i još neke igračice da se vrate u trenažni proces, a raduje i činjenica da je stručnom radu priključen legendarni trener Bora Raduka čije će iskustvo svakako mnogo značiti i igračicama, ali i treneru Slaviši Čuli.

Na kraju se mora istaći da su novajlije Margita Vasović i Nikoleta Nikolić pokazale tokom današnjeg susreta da će biti pojačanja za našu ekipu. Margita je pokazala zavidan tehnički potencijal, kao i pregled igre, dok sa druge strane nekadašnja reprezentativka Nikoleta Nikolić evidentno može da donese sigurnost u poslednju liniju tima, ali i da udarcima sa distance i te kako ugrožava protivničke golmane.

Naredni pripremni susret crveno-bele će odigrati na našem stadionu 15. februara. Biće to sada već tradicionalni susret sa nejtrofejnijom ekipom Hrvatske i ekipom koja je jesenji šampion ove zemlje ŽNK Osijek.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama