Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Remi Zvezde i Spartaka

Rukometaši Crvene zvezde remizirali su u „Šumicama“ u duelu sa subotičkim Spartakom u okviru 15.kola ARKUS lige – 20:20 (12:11). Prvi remi Zvezde u sezoni.

Vladimir Vuković i Predrag Rodić su nova imena u timu Radana Rovčanina, dok su Nikola Lazić, Dušan Andrejević, Stefan Šaponjić i Matija Nikolić napustili klub.

Imali su veliku priliku crveno-beli da upišu petu pobedu i prva dva boda, ali nisu uspeli da budu koncentrisaniji u završnici. Igra gol za gol u prvom poluvremenu, Zvezda je pri rezultatu 6:5 u 15.minutu imala dva čista zicera iz kontranapada koje nije iskoristio kapiten Ivan Rajičević u trenucima igrača više, dok se Spartak vraćao u igru nakon dužih napada i golova nakon iznuđenih udaraca Karana. Dva puta su crveni-beli imali tri gola prednosti u finišu poluvremena i nekoliko situacija da se rezultatski odlepe, ali nedostajalo je koncentracije i boljih rešenja u napadu. I pored grešaka mogli su izabranici Radana Rovčanina da dođu do boljeg rezultata, ali je opet pogodio Karan četiri sekunde pre kraja poluvremena, sa dva igrača manje, 12:11.

Identično stanje na terenu i u drugih trideset minuta. Rovovska borba za svaku loptu, velika potrošnja u odbrani je uzimala energiju za organizaciju napada, usled slabe rotacije. Zvezda je kontrolisala dva gola razlike do 50. minuta, do kada je propustila nekoliko napada za mirnu završnicu, što su iskoristili gosti iz Subotice da izjednače na 18:18 u 52. minutu. Zvezda je tada sačuvao golman Janko Gemaljević, koji je u narednih pet minuta odbranio sedmerac (od ukupno tri), i nekoliko zicer situacija, da bi Karan pogodio za 18:19 i vođstvo Spartaka. Izjednačio je Bogdan Utvić sa krila, prvi gol za Zvezdu nakon osam minuta, a Karan nakon cepelin akcije ponovo doveo Spartak u vođstvo u poslednjem minutu. Pokušavali su Subotičani na sve načine da sačuvaju prednost, tandem arbitara da održi ujednačen kriterijum, a Zvezdi je bod doneo kapiten Ivan Rajičević sa sedam metara. Spartak je imao dva igrača manje poslednjih 18 sekundi, i uspeo nekako da sačuva loptu, i pored probijanja nad Tufegdžićem pet sekundi pre kraja, koje Kovač i Milosavljević nisu smatrali da je bilo. Na kraju, podela bodova u „Šumicama“, 20:20.

Najefikasniji je bio Bogdan Utvić sa 6 golova, kapiten Ivan Rajičević je postigao 5, povratnik Predrag Rodić 3 gola. Igrač utakmice je bio Janko Gemaljević.

U narednom kolu Zvezda putuje u Niš, na duel protiv Železničara.

15.kolo, ARKUS liga

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 20:20 (12:11)

Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Srđan Milosavljević (Zvečan) i Goran Kovač (Kosovska Mitrovica). Isključenja: Crvena zvezda 8, Spartak 18 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2(2), Spartak 5(2).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Jovanović 1 (1), Horvat 2, Lazić, Ljubojević, Rodić 3, Vuković, Gemaljević, Majes, Rajičević 5(1), Jelić, Tufegdžić, Utvić 6, Abramović, Erić 1, Božović 2. Trener: Radan Rovčanin

SPARTAK: Bižić, Kurteš 7, Ž.Peić Tukuljac 4, J.Peić Tukuljac, Kolundžić, Vuković 2, Milosavljević, Oljača, Spremo, Kojadinović 2, Šukić, Skuban 1, Karan 5(2), Nikolić, Arđelan. Trener: Slaviša Laković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama