Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Реми Звезде и Спартака

Рукометаши Црвене звезде ремизирали су у „Шумицама“ у дуелу са суботичким Спартаком у оквиру 15.кола АРКУС лиге – 20:20 (12:11). Први реми Звезде у сезони.

Владимир Вуковић и Предраг Родић су нова имена у тиму Радана Ровчанина, док су Никола Лазић, Душан Андрејевић, Стефан Шапоњић и Матија Николић напустили клуб.

Имали су велику прилику црвено-бели да упишу пету победу и прва два бода, али нису успели да буду концентрисанији у завршници. Игра гол за гол у првом полувремену, Звезда је при резултату 6:5 у 15.минуту имала два чиста зицера из контранапада које није искористио капитен Иван Рајичевић у тренуцима играча више, док се Спартак враћао у игру након дужих напада и голова након изнуђених удараца Карана. Два пута су црвени-бели имали три гола предности у финишу полувремена и неколико ситуација да се резултатски одлепе, али недостајало је концентрације и бољих решења у нападу. И поред грешака могли су изабраници Радана Ровчанина да дођу до бољег резултата, али је опет погодио Каран четири секунде пре краја полувремена, са два играча мање, 12:11.

Идентично стање на терену и у других тридесет минута. Рововска борба за сваку лопту, велика потрошња у одбрани је узимала енергију за организацију напада, услед слабе ротације. Звезда је контролисала два гола разлике до 50. минута, до када је пропустила неколико напада за мирну завршницу, што су искористили гости из Суботице да изједначе на 18:18 у 52. минуту. Звезда је тада сачувао голман Јанко Гемаљевић, који је у наредних пет минута одбранио седмерац (од укупно три), и неколико зицер ситуација, да би Каран погодио за 18:19 и вођство Спартака. Изједначио је Богдан Утвић са крила, први гол за Звезду након осам минута, а Каран након цепелин акције поново довео Спартак у вођство у последњем минуту. Покушавали су Суботичани на све начине да сачувају предност, тандем арбитара да одржи уједначен критеријум, а Звезди је бод донео капитен Иван Рајичевић са седам метара. Спартак је имао два играча мање последњих 18 секунди, и успео некако да сачува лопту, и поред пробијања над Туфегџићем пет секунди пре краја, које Ковач и Милосављевић нису сматрали да је било. На крају, подела бодова у „Шумицама“, 20:20.

Најефикаснији је био Богдан Утвић са 6 голова, капитен Иван Рајичевић је постигао 5, повратник Предраг Родић 3 гола. Играч утакмице је био Јанко Гемаљевић.

У наредном колу Звезда путује у Ниш, на дуел против Железничара.

15.коло, АРКУС лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 20:20 (12:11)

Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Срђан Милосављевић (Звечан) и Горан Ковач (Косовска Митровица). Искључења: Црвена звезда 8, Спартак 18 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Спартак 5(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић 1 (1), Хорват 2, Лазић, Љубојевић, Родић 3, Вуковић, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 5(1), Јелић, Туфегџић, Утвић 6, Абрамовић, Ерић 1, Божовић 2. Тренер: Радан Ровчанин

СПАРТАК: Бижић, Куртеш 7, Ж.Пеић Тукуљац 4, Ј.Пеић Тукуљац, Колунџић, Вуковић 2, Милосављевић, Ољача, Спремо, Којадиновић 2, Шукић, Скубан 1, Каран 5(2), Николић, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама