Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi Zvezde i Celja

Crvena zvezda odigrala je nerešeno 1:1 protiv čvrstog slovenačkog ligaša Celja u četvrtoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Beleku. Gol za naš tim delo je mladog Željka Gavrića.

Crvene zvezda – Celje 1:1 (0:0)

Teren: SC „Regnum“

Sudija: Kemal Ogen (Turska).

Gledalaca: 50.

Strelci: Gavrić u 83. minutu za Crvenu zvezdu, a Božić u 85. minutu za Celje.

Crvena zvezda: Popović, Gajić (od 46. Gavrić), Pankov, Milunović, Konatar, Vulić (od 61. Jovančić), Ivanić (od 46. Nikolić), Vukanović (od 61. Krstović), Garsija (od 73. Ben), Simić, Tomane (od 46. Pavkov).

Celje: Jurhar, Kadušić, Stojinović (od 77 Flis), Čalušić (od 66. Zaletel), Marandići, Antanavičijus, Benedičić (od 66. Štravs), Božić, Lotrič (od 49. Plantak), Kerin (od 77 Kljun), Vizinger.

Postava koju je trener Dejan Stanković poslao na teren, a to su bili igrači koji su mali manju minutažu ili nisu uopšte igrali juče protiv Ludogoreca, malo sporiji je ušla u meč protiv četvrtoplasirane ekipe slovenačkog šampionata. Prvu priliku da ugrozi gol Jurhara imao je Miloš Vulić u 13. minutu, pošto je Benedičič srušio Matea Garsiju koji je danas igrao u veznom redu. Sa 17 metara iz slobodnog udarca „sedmica“ našeg tima nije uspeo da prebaci živi zid. Fudbaleri Celja ponovo su faulovm zaustavili Garsiju u 22. minutu, a ovog puta sa 18 metara veoma dobro je šutirso Mirko Ivanić ali se Jurhar nije dao prevariti. Fudbaleri našeg tima nisu dozvoljavali rivalu da dođu u poziciju da ugrozi Popovića, ali zbog zgusnute odbrane rivala i čestih faulova nisu uspevali da stvore šansu iz igre. Čak i iz nekih osvojenih lopti i tranzicija, našim igračima je za uspšniju završnicu nedostajao bolji pas. Mogao je na samo kraju poluvremena Mirko Ivanić da promeni rezultat, ali je slabo iz okreta zahvatio loptu koju mu je posle kornera vratio kapiten na današnjem meču Nemanja Milunović.  

Uveo je Stanković Nikolića, Gavrića i Pavkova u nastavku i odmah je Vulić imao lepu priliku ali je bio neprecizan posle asistencije Garsije. Najvbolju priliku za Celje imao je iz kontre Plantek, ali je Popović zaustavio njegov udarac sa desetak metara. Nekoliko puta su naši igrači grešili u pasu i dozvoljavali rivalu da ih ugoržava iz kontri, a posle kornera Vizinger je u 60. minutu šutirao tik pored stative. Naš tim je u pojapao ritam u poslednjih pola sata, Krstović je šutirao u golmana, dok je Simićev udarac sa 16 metara u poslednji čas bio izblokiran u korner. Prvi do gola stigli su crveno-beli. Šutirao je Krstović, golman je odbranio, lopta se odbila do Pavkova koji je asistirao Gavriću za vođstvo našeg tima. Međutim, samo dva minuta kasnije posle solo prodora Božić je zatresao mrežu i doneo poravnanje rezultata koji je se nije menjao do kraja. 1:1

Naredni meč Crvena zvezda igra u sredu 5. februara protiv slovačke Dunajske Strede.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama