Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашице понеле бод из Лајковца

Одбојкашице Црвене звезде су у Лајковцу, у утакмици 16. кола Суперлиге, узеле бод Железничару. Коначан резултат је био 3:2 (18:25, 25:21, 21:25, 25:23, 15:12).

Одлично су одбојкашице Црвене звезде отвориле утакмицу. Опорављени средњи блокер, Јековић, је почела у стартној постави, а Тара Таубнер на позицији коректора. При резултату 9:2 за Звезду, Мирјана Мусулин, тренер екипе Железничара је била принуђена да изврши замену дизача, па је уместо Лазаревићеве ушла Ранковићева. Приближиле су се играчице домаћег тима на поен разлике при резултату 9:10. Тада је Владисављев реаговао тајм аутом, и то је изгледа оно што је било потребно да наше девојке збију своје редове. При резултату 18:14 за црвено беле, Владисављев је направио своју, већ стандардну, замену дијагонале техничар-коректор, па су у постави до краја овог сета заиграле Симић и Ашоња. Са три узастопне успешне акције (блок Марковић, успешан смеч Милуновић и ас Тасић) звездашице су стигле до значајних 21:16. Мусулин је покушала изменом примача (Лукић-Митровић) да преокрене резултат. Блокерска дијагонала Марковић-Јековић није дозволила преокрет, а на том путу су им се придружиле Ашоња и Милуновић прецизним нападима. Овај сет је завршен са убедљивих 25:18.

Александар Владисављев је други сет почео са непромењеном поставом, док је Мирјана Мусулин кренула са Митровићевом на примачкој, а Гајићевом на позицији средњег блокера. И у овом делу је Звезда заиграла убедљиво на почетку. Повела је са 7:4, а затим и са 10:7 и очекивало се да ће девојке наставити са стабилном и чврстом игром. А онда је попустио пријем сервиса и Железничар је направио, испоставиће се, недостижну разлику. Владисављев је покушавао изменама да промени ритам игре, и звездине девојке су стигле на два поена заостатка (22:20) у завршници. Ипак, то није било довољно и Железничар је стигао до 25:21 у другом сету.

У постави Црвене звезде у трећем сету стартовале Ашоња и Делић. Сигурно су играчице Црвене звезде деловале на терену, Мила Ђорђевић је дала ветар у леђа саиграчицама са два атрактивна кувања па је семафор убрзо показао 7:3 за наше девојке. После пар грешака на сервису и у нападу, које су Железничару омогућиле да се приближе на поен заостатка на 13:14, Владисављев је затражио тајм аут. Одмах затим су Милуновић, Тасић и Ашоња успешним нападима довеле Звезду у вођство од 19:14. Мусулин је тада у игру увела Митровићеву и Ју. Међутим црвено беле повећавају предност и сигурном игром приводе сет крају до 25:21.

Повео је Железничар у четвртом сету са 7:5, али је Звезда пре свега добром игром у одбрани ухватила прикључак. Када је у новом налету домаћа екипа одмакла на три поена разлике при 16:13, Владисављев је променио техничаре. Марковић и Делић су чврстим блоком онемогућиле противнику да направи већу разлику. Играло се на поен у завршници овога сета. При 23:21 за Железничар, Владисављев на сервис уводи Јековићеву. Дуг поен се завршава успешним нападом Тасићеве, и затим и Ашоње, и то је 23:23. Уследила је сервис грешка Јековић, а затим и ас Батинићеве и резултат је био 25:23 за домаћи тим.

Звезда је повела у петом сету са 5:1, да би Батинић смањила ту разлику на 5:3. Први пут су се искусне играчице домаћег тима значајније одвојиле на 12:8. Владисављев је увео Симићеву, али пошто је Железничар стигао до меч лопте вратио је Милу Ђорђевић у игру. Батинић је поново била неумољива и смечом донела завршни поен својој екипи.

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (18:25, 25:21, 21:25, 25:23, 15:12)

Лајковац, дворана: ХС Лајковац. Гледалаца: 800. Судије: Дарко Савић и Владан Тодоровић

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (Либеро), Батинић 12, Лазаревић 4, Чанак 12, Митровић 6, Ранковић 4, Гајић 8, Ју 5, Рајлић 8, Рухан 3, Лукић 12. Није играла: Зарић. Тренер: Мирјана Мусулин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 8 , Степановић (Либеро), Јековић 5, Симић, Марковић 9, Милуновић 18, Ђорђевић 8, Ашоња 10, Тасић 22, Делић 4. Нису играле: Станковић (Либеро) и Цветковић. Тренер: Александар Владисављев

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама