Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice ponele bod iz Lajkovca

Odbojkašice Crvene zvezde su u Lajkovcu, u utakmici 16. kola Superlige, uzele bod Železničaru. Konačan rezultat je bio 3:2 (18:25, 25:21, 21:25, 25:23, 15:12).

Odlično su odbojkašice Crvene zvezde otvorile utakmicu. Oporavljeni srednji bloker, Jeković, je počela u startnoj postavi, a Tara Taubner na poziciji korektora. Pri rezultatu 9:2 za Zvezdu, Mirjana Musulin, trener ekipe Železničara je bila prinuđena da izvrši zamenu dizača, pa je umesto Lazarevićeve ušla Rankovićeva. Približile su se igračice domaćeg tima na poen razlike pri rezultatu 9:10. Tada je Vladisavljev reagovao tajm autom, i to je izgleda ono što je bilo potrebno da naše devojke zbiju svoje redove. Pri rezultatu 18:14 za crveno bele, Vladisavljev je napravio svoju, već standardnu, zamenu dijagonale tehničar-korektor, pa su u postavi do kraja ovog seta zaigrale Simić i Ašonja. Sa tri uzastopne uspešne akcije (blok Marković, uspešan smeč Milunović i as Tasić) zvezdašice su stigle do značajnih 21:16. Musulin je pokušala izmenom primača (Lukić-Mitrović) da preokrene rezultat. Blokerska dijagonala Marković-Jeković nije dozvolila preokret, a na tom putu su im se pridružile Ašonja i Milunović preciznim napadima. Ovaj set je završen sa ubedljivih 25:18.

Aleksandar Vladisavljev je drugi set počeo sa nepromenjenom postavom, dok je Mirjana Musulin krenula sa Mitrovićevom na primačkoj, a Gajićevom na poziciji srednjeg blokera. I u ovom delu je Zvezda zaigrala ubedljivo na početku. Povela je sa 7:4, a zatim i sa 10:7 i očekivalo se da će devojke nastaviti sa stabilnom i čvrstom igrom. A onda je popustio prijem servisa i Železničar je napravio, ispostaviće se, nedostižnu razliku. Vladisavljev je pokušavao izmenama da promeni ritam igre, i zvezdine devojke su stigle na dva poena zaostatka (22:20) u završnici. Ipak, to nije bilo dovoljno i Železničar je stigao do 25:21 u drugom setu.

U postavi Crvene zvezde u trećem setu startovale Ašonja i Delić. Sigurno su igračice Crvene zvezde delovale na terenu, Mila Đorđević je dala vetar u leđa saigračicama sa dva atraktivna kuvanja pa je semafor ubrzo pokazao 7:3 za naše devojke. Posle par grešaka na servisu i u napadu, koje su Železničaru omogućile da se približe na poen zaostatka na 13:14, Vladisavljev je zatražio tajm aut. Odmah zatim su Milunović, Tasić i Ašonja uspešnim napadima dovele Zvezdu u vođstvo od 19:14. Musulin je tada u igru uvela Mitrovićevu i Ju. Međutim crveno bele povećavaju prednost i sigurnom igrom privode set kraju do 25:21.

Poveo je Železničar u četvrtom setu sa 7:5, ali je Zvezda pre svega dobrom igrom u odbrani uhvatila priključak. Kada je u novom naletu domaća ekipa odmakla na tri poena razlike pri 16:13, Vladisavljev je promenio tehničare. Marković i Delić su čvrstim blokom onemogućile protivniku da napravi veću razliku. Igralo se na poen u završnici ovoga seta. Pri 23:21 za Železničar, Vladisavljev na servis uvodi Jekovićevu. Dug poen se završava uspešnim napadom Tasićeve, i zatim i Ašonje, i to je 23:23. Usledila je servis greška Jeković, a zatim i as Batinićeve i rezultat je bio 25:23 za domaći tim.

Zvezda je povela u petom setu sa 5:1, da bi Batinić smanjila tu razliku na 5:3. Prvi put su se iskusne igračice domaćeg tima značajnije odvojile na 12:8. Vladisavljev je uveo Simićevu, ali pošto je Železničar stigao do meč lopte vratio je Milu Đorđević u igru. Batinić je ponovo bila neumoljiva i smečom donela završni poen svojoj ekipi.

ŽELEZNIČAR – CRVENA ZVEZDA 3:2 (18:25, 25:21, 21:25, 25:23, 15:12)

Lajkovac, dvorana: HS Lajkovac. Gledalaca: 800. Sudije: Darko Savić i Vladan Todorović

ŽELEZNIČAR: Spasenić (Libero), Batinić 12, Lazarević 4, Čanak 12, Mitrović 6, Ranković 4, Gajić 8, Ju 5, Rajlić 8, Ruhan 3, Lukić 12. Nije igrala: Zarić. Trener: Mirjana Musulin

CRVENA ZVEZDA: Taubner 8 , Stepanović (Libero), Jeković 5, Simić, Marković 9, Milunović 18, Đorđević 8, Ašonja 10, Tasić 22, Delić 4. Nisu igrale: Stanković (Libero) i Cvetković. Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama