Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Партизан (понедељак 18ч)

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Партизан у утакмици 18.кола АБА лиге и дербију ове рунде регионалнпог такмичења.

Црвено-бели нису имали превише времена да се припреме за овај меч, након тешке утакмице са Анадолу ЕФЕС-ом али „вечити дерби“ је увек утакмица без обзира на њен значај или такмичење у коме се игра, важна за оба тима.

Пред овај меч у регионалном такмичењу, тренер црвено-белих Драган Шакота каже да очекује да екипа одигра добру и чврсту утакмицу:

“Све утакмице са Партизаном су важне, без обзира у ком су такмичењу. Биће их пуно очекујем ове сезоне. Наш ривал је тренутно на врху табеле и играће ову утакмицу потпуно растерећено. Са друге стране од нас очекујем да одиграо потпуно другачије од онога што смо показали у првој четвртини утакмице са Анадолу ЕФЕС-ом. Морамо да будемо од старта борбени и паметни”, рекао је тренер Црвене звезде и додао да ће састав који ће истрћати у хали „Александар Николић“ на овај меч одредити на дан утакмице:

“Очекујем и да ће дворана бити испуњена до последњег места и да ће нам наши навијачи дати подршку која је неопходна за овакве утакмице. Требаће нам та енергија, јер са друге стране имамо тим који је у потпуо другачијем ритму утакмица, који је имао пет дана да се припреми за ову утакмицу, али надам се да смо свесни значаја утакмице и да ћемо бити ратнички расположени”, рекао је Шакота.

Владимир Штимац: “Очекује нас утакмица која је увек специфична и такмичарски важна. Морамо да одиграмо чврсту тврду утакмицу, да се придржавамо договора из свлачионице. Само тако са добром одбраном, улазом у утакмицу, потпуно супротно од онога што смо показали у првих 10 минута против ЕФЕС-а у петак, уз огромну подршку са трибина можемо до резултата и победе. Ова утакмица није бити или не бити, биће их још са Партизаном ове сезоне сигурно, али желимо што бољу позицију на табели и пласман у плеј оф АБА , самим тим победа нам је врло важна”, рекао је Штимац.

У првој утакмици ове сезоне Партизан је у “Штарк Арени” победио резултатом 75:72.

Клуб још једном подсећа да карата у продаји или слободној дистрибицији нема, а меч се игра у измењеном термину од 18 часова у хали „Александар Николић“.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама