Fudbal Fudbal/Vesti

ŽFK Crvena zvezda – prelazni rok je dvosmerna ulica

Pripreme ŽFK Crvena zvezda za nastavak sezone u punom su jeku. „Vučice“ pod komandnom palicom trenera Slaviše Čule rade kako na sticanju fizičke snage, tako i na tehničko-taktičkim zamislima kako bi spremne dočekale kraj februara i početak prolećnog dela sezone.

Već sada je jasno da će crveno-bele ući u nastavak sezone sa prilično izmenjenim sastavom. Pre nedelju dana smo informisali zvezdašku javnost da je jedna od najstandardnijih igračica Sanda Malešević napustila stadion „Rajko Mitić“ i postala članica španskog drugoligaša ekipe Deportivo Alaves Gloriosas iz Vitorije. Uz nju, još tri igračice već su razdužile crveno-belu opremu.

Sanda Malešević

Prva među njima koja u buduće neće biti deo našeg kluba je Jelena Raičević. Mladi desni bek je na startu sezone bila prvi izbor tadašnjeg trenera na navedenoj poziciji, ali nije imala sreće i već u 23. minutu premijernog ligaškog meča za sezonu 2019/20 u Novom Sadu doživela je povredu zbog koje do kraja jesenje polusezone nije zaigrala. U narednom periodu Jelena Raičević će nositi dres kruševačkog ŽFK Napredak Junior 2018, ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije i nakon prvog dela šampionata zauzima šestu poziciju sa deset osvojenih bodova.

Jelena Raičević

Zvezdina Južnoafrikanka i stub odbrane u prvom delu sezone Ređina Mogolola takođe je okončala svoj boravak u našem klubu. Devojka koja je svojim osmehom u svakom trenutku i na svakom mestu za kratko vreme očarala sve u klubu, jesenas je odigrala svih 11 mečeva u crveno-belom dresu. I pored činjenice da ugovornu obavezu sa Crvenom zvezdom ima i narednih šest meseci odlučila se za promenu sredine. Prema informacijama iz kluba popularna Đina usled administrativnih problema se neće vraćati u Beograd, ali kako se od nje moglo čuti u finišu polusezone ona je nezadovoljna kako kvalitetom srpskog ženskog fudbala i nacionalnog takmičenja, tako i kvalitetom rada pojedinih struktura našeg kluba. Za sada nije poznato gde će Ređina Mogolola nastaviti svoju karijeru.

Ređina Mogolola

Posle godinu dana provedenih na crveno-belom delu Topčiderskog brda naš klub je napustila i Teodora Burkert. Teodora je propustila početak sezone zbog povrede, a dolaskom Slaviše Čule na mesto trenera postala je standardna u ekipi. Zabeležila je šest nastupa u ovosezonskom takmičenju, a u susretu 10. kola protiv niškog Mašinca postigla je Evrogol koji je ujedno bio prvi, ali na žalost i poslednji u crveno-belom dresu. Doskorašnje Zvezdino desno krilo ustalasalo je javnost početkom ove sezone kada je tadašnji trener samo nedelju dana po okončanju prelaznog roka želeo da je izbaci i iz ekipe i iz kluba i to u momentu kada nije bila u mogućnosti da promeni sredinu. Zbog svega toga, kao i ličnog osećaja stagniranja prouzrokovanim nekvalitetnim radom, veliko nezadovoljstvo vladalo je kod ove devojke i na kraju je odlučila ne samo da napusti klub, već i da okonča fudbalsku karijeru i posveti se obrazovanju i drugim životnim stvarima.

Teodora Burkert

Svim ovim odlascima i ovako prilično kratak roster našeg kluba postao je još siromašniji. Klub je prinuđen da potraži zamene i popuni upražnjena mesta. Do sada crveno-belu opremu zadužile su dve nove igračice. Obe dolaze iz ŽFK Sloga Zemun, a u pitanju su Margita Vasović i Nikoleta Nikolić.

Margita Vasović je rođena 30. aprila 2002. godine i već je bila članica našeg ženskog fudbalskog kolektiva. U crveno-belom dresu debitovala je sa svega 15 godina maja 2017. godine u susretu protiv tadašnje ekipe Sloge Radnički. Članica Crvene zvezde bila je i u narednoj sezoni 2017/18 i ukupno je zabeležila deset nastupa u dresu omiljenih boja od kojih je osam nastupa zabeležila u nacionalnom prvenstvu, a dva u Kupu Srbije. Tokom prethodnih šest meseci samo jednom je bila u startnoj postavi Sloge, dok je šest puta u igru ulazila sa klupe. U poslednjem jesenjem susretu uspela je i da postigne jedan pogodak. Popularna Maša je članica mlađih nacionalnih selekcija reprezentacije Srbije.

Margita Vasović

Drugo pojačanje našeg kluba je Nikoleta Nikolić. Nova defanzivna igračica „Vučica“ rođena je 11. januara 1992. godine i u dosadašnjoj karijeri ima i internacionalnog iskustva nastupajući u Kazahstanu i Poljskoj, a bila je i članica najbolje ženske bosanskohercegovačke ekipe SFK 2000 Sarajevo. U prethodnoj polusezoni Nikoleta je nosila dres zemunske Sloge i nastupila je na svih 11 mečeva. Sa Nikoletom ŽFK Crvena zvezda sigurno dobija na iskustvu pošto je imala prilike da nastupi kako u mečevima Lige šampiona, tako i u kvalifikacionim mečevima reprezentativnih takmičenja noseći dres najbolje selekcije Srbije.

Nikoleta Nikolić

Novopridošlim igračicama želimo dobrodošlicu u crveno-belu familiju, dok devojkama koje više nisu članice ŽFK Crvena zvezda želimo svu sreću kako u nastavku karijere, tako i u daljem životu uz zahvalnost za sve što su učinile za crveno-bele boje.

Izvor/foto: mojacrvenazvezda.net

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama