Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Стиже Ефес, лидер Евролиге (петак, 19 часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју у петак утакмицу 22. кола Евролиге против лифера на табели екипе турског Анадолу ЕФЕС-а.

Пред црвено-белима је тежак задатак и меч са екипом која је у досадашњем току Еврлиге показала највише, о чему говори и поглед на табелу – прошлогодишњи финалиста Еврлиге из Виторије стиже у „Штарк Арену“ са скором 18-3.

Утакмицом у петак, црвено-бели отварају нову изузетно напорну серију утакмица, која се наставља у понедеља (Партизан), среду (Панатинаикос Штарк Арена), петак (Химки у Мокви) и понедељак (гостовање Морнару у Бару).

Пред овај меч тренер Црвене звезде Драган Шакота каже:

– Очекује нас меч против екипе која је најбоља у Евролиги, која је највише показалла, и која у свом саставу има играча који тренутно прави разлику и игра фантастичну кошарку. Оваква утакмица је прилика да уживамо, да гледаоци гледају лепу и квалитетну кошарку. Без обзира на све речено о екипи ЕФЕС-а, ми имамо и наше амбиције, припремићемо се за ову утакмицу, борићемо се, и уз чврсту одбрану и подршку можемо до резултата без обзира на то да је ЕФЕС попуњен на свим позицијама најмање са два играча – рекао је тренер Црвене звезде који ће и за овај меч неће имати све играче на располагању (повреде Човића, Јагодића Куриџе).

Капитен Бранко Лазић:
– Очекује нас изузетно тешка утакмица, ЕФЕС је показао и ове и прошле сезоне да је изузетно јак састав, попуњени су на свим позицијама, играју одлично. Долазе након прве победе над Реалом у Мадриду после 15 година, и то без неколико важних играча у свом саставу. И то говори колико су добри ове године. Али, нико није непобедив. Под условом да се придржавамо плана, да играмо одбврану до крајњих граница, и наравно уз наше навијаче и подршку – ништа није немогуће. Зна се од кога креће све, Шејн Ларкин се наметнуо као лидер те екипе и игра сјајно ове сезоне, али сви остали почев од Васе Мицића, па до центара, сви заједно чине тим који је први кандидат за освајање титуле ове сезоне – рекао је Лазић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Анадолу ЕФЕС игра се у петак од 19 часова у „Штарк Арена“,карте су у продаји од уторка.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама