Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Panić doneo pobedu omladincima u Italiji

Izvor: SD Crvena zvezda

U prvoj od tri provere koje će naši omladinci imati u okviru priprema u Linjanu, izabranici Slavoljuba Đorđevića su pružili kvalitetnu partiju i savladali italijansku Veneciju (1:0), iako je prvobitno bio plan da se odmere snage sa Triestinom. Pitanje pobednika rešio je Vanja Panić golom u 70. minutu meča i tako nastavio sjajan golgeterski niz koji ima od dolaska u naš klub.

Venecija – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Strelac: Panić u 70. minutu.

Venecija: Dafre, Rosi, Grandi, Kreščente, Marino, Galiani, Kandik, Namadu, Antinoro, Barbazo, Abubakar, Fabian.

Crvena zvezda: Guteša, Gačić, Lukić, Kovačević (od 62. Matić), Milikić, Savić, Njamculović, Stajić, Panić (od 82. Burmaz), Bačanin (od 78. Piplica), Pešović (od 62. Radulović).

Izveo je Slavoljub Đorđević kombinovani tim u prvoj proveri na pripremama u Linjanu. Već u trećem minutu, zapretili su naši omladinci kada je Kovačević bio izblokiran u kaznenom prostoru nakon prekida koji je izborio agilni Panić. Ponovo su crveno-beli zapretili u 27. minutu kada je Pešović centrirao, a Kovačević iz dotrčavanja sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola. Utakmica je obilovala velikim brojem duela, a upravo je Pešović u 42. minutu mogao da iskoristi nespretan pas golmana Dafrea kada mu je malo falilo da preseče dodavanje i pošalje loptu u praznu mrežu.

Dosta interesantniji bio je drugi deo igre. Zapretio je prvo Milikić u 54. minutu posle kornera, ali je njegov udarac otišao preko prečke, a pet minuta kasnije je malo falilo Bačaninu da atraktivno, tačnije makazicama matira Dafrea, posle sjajnog prodora Gačića. Panić je bio konstantna pretnja za defanzivnu liniju Venecije. Kretao se fenomenalno slovenački napadač i u 65. minutu kada je zamalo oduzeo loptu defanzivcu italijanskog tima. Upornost mu se isplatila u 70. minutu susreta, kada je sveži Radulović sjajno izveo prekid, a Panić fenomenalnim udarcem sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Raspoložen za igru po ulasku na teren bio je i Matić koji je posle prodora po sredini terena šutirao snažno u 74. minutu, ali je golman domaćih, vrhovima prstiju zaustavio taj udarac. Do kraja meča, beležimo i snažan udarac Piplice iz 85. minuta koji je završio preko prečke, nakon čega je utakmica mirno privedena kraju.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama