Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Bez golova protiv Vardara

Crvena zvezda je u drugom kontrolnom meču u Turskoj odigrala nerešeno 0:0 protiv ekipe Vardara. Imali su naši fudbaleri više od igre, nekoliko prilika ali im je nedostajalo sreće u završnici napada.

Crvena zvezda – Vardar 0:0

Teren: „SC Regnum“.

Gledalaca: 50.

Sudija: Berkan Četin (Turska).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić, Petrović, Vulić, Simić, Mateo Garsija, Boaći, Pavkov.

Igrali su u drugom poluvremenu: Vasiljević, Gajić, Degenek, Milunović, Konatar, Jovančić, Nikolić, Ben, Gavrić,  Vukanović (od 77. Krstović), Tomane.

Vardar: Gačevski, Toševski, Najdovski, Mladenovski, Brdarovski, Leovigildo, Micevski, Dimoski, Popzlatanov, Avramovski, Ibiši.

Igrali su u drugom poluvremenu: Ilić, Velkovski, Redžepi, Kolevski, Omeragić, Andov.

Meč sa Vardarom nije imao tako jak ritam kao protiv poljske Arke, ali u uvodnim minutama nai igrači nisu uspevli da uspostave željenu igru a tome je doprineo i dobro organizovani protivnik. Kasnili su igrači Zvezde pasom, pa je nekoliko dobrih ideja zbog toga i propalo. Udarac Miloša Vulića u 27. minutu sa 25 metara i dobra odbrana gomana Gačevskog bio je ujedno i prvi udarac obe ekipe u okvir gola ali i uvod u veću ofanzivu napeg tima. Pokušao je Radovan Pankov posle kornera, ali je njegov udarac glavom bio lak plen za golmana Vardara. Milan Pavkov i Ričmond Boaći su u 32. Minutu dobro iskombinovali, ali je napadač iz Gane iz čiste situacije sa 16 metara šutirao preko gola. Mateo Garsija je pred kraj prvog dela mogao ranije da se odluči na udarac, ali je napravio još dva lažnjaka pa je bio izblokiran. Prvi deo završen je bez golova i sa par udaraca Zvezdin igrača ka golu.

Nova postava koju je na teren poslao trener Dejan Stanković, a u kojoj je debi na levoj strani imao mladi bek Marko Konatar, bila je brža, mobilnija i odmah je uspostavila kontrolu. Veljko Nikolić se bolje kretao između linija, Zvezda je imala brži protok lopte, a odličan dubinski pas ka Gajiću desni bek nije uspeo da završi precizniji pas ka Tomaneu u petercu. Posle kornera Gavrića santimetri su delili Dušana Jovančića od spektakularnog pogotka. Petom je prebacio odbranu, ali i prečku. Najbliži golu bio je Nemanja Milunović koji je u 70. minutu posle kornera Gavrića pogodio stativu. Igrači Vardara često su pravili prekršaje, pa je naš tim uglavnom pretio iz prekida. Mogao je Tomane glavom da donese prednost ali je za malo bio “kratak”. Poslednju priliku imao je Nikola Krstović. Gavrić je sjajno prošao po levoj strani i zavrnuo loptu u šesnaesterac, ona je stigla do Krstovića čiji udarac je završio preko gola, tako da je rezultat ostao isti 0:0.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama