Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Без голова против Вардара

Црвена звезда је у другом контролном мечу у Турској одиграла нерешено 0:0 против екипе Вардара. Имали су наши фудбалери више од игре, неколико прилика али им је недостајало среће у завршници напада.

Црвена звезда – Вардар 0:0

Терен: „СЦ Регнум“.

Гледалаца: 50.

Судија: Беркан Четин (Турска).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић, Симић, Матео Гарсија, Боаћи, Павков.

Играли су у другом полувремену: Васиљевић, Гајић, Дегенек, Милуновић, Конатар, Јованчић, Николић, Бен, Гаврић,  Вукановић (од 77. Крстовић), Томане.

Вардар: Гачевски, Тошевски, Најдовски, Младеновски, Брдаровски, Леовигилдо, Мицевски, Димоски, Попзлатанов, Аврамовски, Ибиши.

Играли су у другом полувремену: Илић, Велковски, Реџепи, Колевски, Омерагић, Андов.

Меч са Вардаром није имао тако јак ритам као против пољске Арке, али у уводним минутама наи играчи нису успевли да успоставе жељену игру а томе је допринео и добро организовани противник. Каснили су играчи Звезде пасом, па је неколико добрих идеја због тога и пропало. Ударац Милоша Вулића у 27. минуту са 25 метара и добра одбрана гомана Гачевског био је уједно и први ударац обе екипе у оквир гола али и увод у већу офанзиву напег тима. Покушао је Радован Панков после корнера, али је његов ударац главом био лак плен за голмана Вардара. Милан Павков и Ричмонд Боаћи су у 32. Минуту добро искомбиновали, али је нападач из Гане из чисте ситуације са 16 метара шутирао преко гола. Матео Гарсија је пред крај првог дела могао раније да се одлучи на ударац, али је направио још два лажњака па је био изблокиран. Први део завршен је без голова и са пар удараца Звездин играча ка голу.

Нова постава коју је на терен послао тренер Дејан Станковић, а у којој је деби на левој страни имао млади бек Марко Конатар, била је бржа, мобилнија и одмах је успоставила контролу. Вељко Николић се боље кретао између линија, Звезда је имала бржи проток лопте, а одличан дубински пас ка Гајићу десни бек није успео да заврши прецизнији пас ка Томанеу у петерцу. После корнера Гаврића сантиметри су делили Душана Јованчића од спектакуларног поготка. Петом је пребацио одбрану, али и пречку. Најближи голу био је Немања Милуновић који је у 70. минуту после корнера Гаврића погодио стативу. Играчи Вардара често су правили прекршаје, па је наш тим углавном претио из прекида. Могао је Томане главом да донесе предност али је за мало био “кратак”. Последњу прилику имао је Никола Крстовић. Гаврић је сјајно прошао по левој страни и заврнуо лопту у шеснаестерац, она је стигла до Крстовића чији ударац је завршио преко гола, тако да је резултат остао исти 0:0.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама