Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Заслужена победа Звезде у Лакташима

Кошаркаши Црвене звезде мтс сигурном игром победили су Игокеу у Лакташима 94:79( 22:17,26:20,21:17,25:25) и тако стигли до 11.победе у АБА лиги уз 5 пораза ( утакмица у Подгорици није регистрована и чека се одлука Предаседништва лиге око меча 13.кола).

Црвено-бели су у крцатој дворани у Лакташима у којој су махом били навијачи Црвене звезде као и сваки пут, одиграли добру, сигурну утакмицу у којој су водили од почетка до краја меча, погодили 10 тројки, имали 13 офанзивних скокова и у потпуности надскакали ривала са чак 42 ухваћене лопте наспрам само 23 домаћина.

У екипи Црвене звезде најефикаснији је био Џејмс Гист са 17 поена, док је и поред чињенице да је тренер Драган Шакота распоређивао минутажу како би екипа одморна дочекала нови изузетно тежак циклус почетком фебруара, Лорензо Браун скоро остварио трипл-дабл са 14 поена, 10 асистенција и 6 скокова.

У Лакташима је изједначено било само у првих 5 миниута утакмице, а црвено-бели су се одлепили са две тројке Берона и фантастичном акцијом Брауна и вечерас одличног Добрића.

оно по чему ће утакмица у Лакташима остати упамћена је и повратак на паркет Стратоса Перпероглуа који је одиграо 6 минута и осетио терен након вишемесечне паузе. Његов повратак значиће пуно црвено-белима у најважнијем делу сезоне који тек следи.

У другој деоници предност црвено-белих је „подебљана“ новиум тројкама Пантера и Гиста и предност од 14-15 поена кошаркаши Црвене звезде су одржавали у завршници коју су обележила бројна слободна бацања – чак 29 комбиновано од тога 19 за домаћина и 10 за Црвену звезду. Грин је тројком у последњој секунди смањио на 11 поена предности за наш тим, али испоставиће се да је то била практично и најмања разлика до краја утакмице.

Ни у наставку није било крупнијих промена…тренер црвено-белих је често мењао, високи играчи Звезде су правили огромне проблеме центрима Игокее (много скокова и Гагић ван терена због 5 пенала), свако је дао свој допринос и у наставку, а једини проблем у наставку били су пенали, односно слабо извођење слободних бацања.

Циљ је остварен, остварена је победа против одличног тима који је био у серији од 4 победе, а Црвена звезда са скором 11-5* наставља борбу за сам врх табеле и тренутно се налази на трећем месту.

КК Црвена звезда мтс: Кузмић 0, Пантер 13, Браун 14, Перпероглу 0, Давидовац 4, Берон 14, Добрић 7, Гист 17, Џенкинс 3, Симанић 0, Оџо 8, Штимац 14.

У екипи Игокее најефикаснији је био некадашњи центар Црвене звезде Сава Лешић са 16 поена.

Скокови: 42, Асистенције 21, Шут за 2: 44:29, Шут за 3: 27:10, 7 украдених лопти, слободна бацања : 15:6.

У наредном колу (понедељак) екипа Црвене звезде дочекује Партизан као домаћин у својој хали “Александар Николић”.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама