Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda startovala pobedom protiv Arke

Crvena zvezda startovala je pobednički na turskim prirpemema, u veoma čvrstoj utakmici dobrog ritma savladala je Arku 3:2 (1:2) golovima Degeneka, Pankova i Vukanovića.

 

Crvena zvezda – Arka 3:2 (1:2)

Stadion: SC „Regnum“ Belek

Gledalaca: 100

Sudija: Tunč Ozdemir (Turska).

Strelci: Degenek u 15, Pankov u 62. i Vukanović u 74. za Crvenu zvezdu, a Zbožen u 25. i Serarens u 45. minutu za Arku.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Ivanić, Ben, Mateo Garsija, Pavkov, Krstović.

Igrali su u drugom poluvremenu: Vasiljević, Gobeljić, Pankov, Babić, Simić, Petrović, Nikolić, Gavrić, Vukanović, Tomane, Boaći.

Arka Gdinja: Stainbors, Zbožen, Maghoma, Marić, Marčinjak, Muinski, Nalepa, Deja, Vejinović, Jankovski, Serarens.

Igrali su u drugom poluvremenu od 65. minuta: Olčik, Antonik, Budzinski, Helstrup, Danh, Vavžčik, Kopčinski, Da Silva, Semanes, Siemačko, Mihajlović.

Crvena zvezda bila je spremna za tvrdu utakmicu sa Arkom i od samog starta igralo se takmičarski. Posle početnih pet minuta, naš tim je uspostavio kontrolu, sve linije tima su bile na svom mestu, a šansa Krstovića posle osvojene lopte u 6. minutu, kad je propustio momenat da u petercu asistira Pavkovu bio je uvod u vođstvo koje je doneo Miloš Degenek u 15. minutu. Prvo je odrađena odlično kontra, Nikola Krstović je ušao sa leve strane u šesnaesterac, uputio udarac koji je Stainbors izblokirao i poslao loptu u korner. Miloš Vulić je odlično izveo udarac iz ugla, Pavkov je skočio, a Degenek ubacio loptu u mrežu. Morala je Zvezda da povede u 21. minutu sa 2:0, jer je posle izvanredne akcije po desnoj strani, Milan Gajić sjajno našao u petercu El Fardu Bena ali je naš napadač poslao loptu pored gola iako su je svi već videli u mreži.

Poljaci su pokazali da su dobri iz prekida na početku meča i do 25. minuta nisu ozbiljnije prirpetili kapitenu Milanu Borjanu ali su posle kornera izjednačili. Nalepa je izveo udarac iz ugla sa desne strane, a Zbožen je sa prve stative poslao loptu u mrežu.

Uzvratio je u 31. minutu Milan Pavkov, ali njegov udarac sa 16 metara završio je malo preko prečke. Na drugoj strani iskusni Marko Vejnović nije iskoristio grešku Degeneka. Odličan volej udarac Mirka Ivanić u 38. minutu sa 18 metara posle odbitka poljski golman je krajnjim naporom zaustavio, a posle prekida veoma agilnog Matea Garsije glavom je preko prečke šutirao Degenek. Arka, koja zaigrala bolje u finišu, na odmor je otišla na odmor sa prednošću jer je Krstović nespretno napravio penal nad Nalepom u 45. minutu. Kapiten Borjan je odbranio penal Napeli, ali su Poljaci brže reagovali na odbitak pa je Serarens ubacio loptu u mrežu. Igra u prvom delu bila je bolja od rezultata.

Promenio je trener Dejan Stanković promenio je u drugom delu kompletnu postavu, dok je trener Aleksandar Rogić ostavio startnih 11 jer poljski šampionat startuje 7. februara pa su duže u trenažnom procesu. Igralo se tvrdo na sredini terena, disiplinovano. Posle lepe akcije više igrača, Simić je dobro centrirao sa leve strane a Boaći je glavom šutirao preko gola. Turski arbitar je tokom celog meča tolerisao nešto grublju igru propuštajući da sankcioniše očigledne faulove. Izjedačenje je stiglo u 62. minutu i to opet posle kronera. Gavrić je odlično izveo porekid, a Radovan Pankov je glavom postigao veoma lep pogodak u sam gornji ugao.

Igrala je dobro Zvezda u drugom delu, eksplozivni Gavrić je nastavio da dokazuje talenat kao i Veljko Nikolić koji je sa 20 metara šutirao iznad prečke. Gavrić je bio veoma zaslužan i za vodeći pogodak. Sjajno se snašao na ivici šesnaesterca, njegov šut je bio izblokiran ali je Tomane stigao do lopte pre golmana Steinborsa. Sudija je drugi put pokazao na belu tačku, a situacija se ponovila kao i kod vodećeg gola Arke. Stainbors je pročitao gde će Ričmond Boači da šutira, ali je Aleksa Vukanović najbrže reagovao i doneo je vođstvo u 74. minutu. Tomane je igrao veoma dobro, skoro svaku loptu je sačuvao a izborio je korner posle koga je mogao da se ponovi 62. minut. Gavrić je iz kornera ponovo pronašao Pankova, ali je igrač Arke izbacio loptu sa gol linije. Generalno dobro izdanje našeg tima s obzirom na jake treninge i ovu fazu priprema.

Sledeći kontrolni meč, Crvena zvezda igra protiv Vardara 29. januara od 17.30 časova po loklanom, odnosno 15.30 časova po srpskom vremenu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama