Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда гостује екипи Игокее

Извор: КК Црвена звезда

Kошаркаши Црвене звезде по повратку из Барселоне где су одигали један од најбољих евролигашких мечева у овој сезони, враћају се обавезама у АБА лиги.

Црвено-беле у понедељак од 17 часова очекује меч 17.кола регионалног такмичења са Игокеом у Лакташима.

Екипа Црвене звезде након убедљиве победе над Цибоном налази се на трећем месту на табели, са скором 10-5 (утакмица у Подгорици није регистрована, нити још увек има одлуке Председништва АБА лиге по том питању) док је екипа Игокее у последње време забележила неколико вредних победа, укључујући и ону у Задру прошле недеље којом је успела да побегне из опасне зоне и са скором 6-10 налази се на 8.месту на табели.

Тренер црвено-белих Драган Шакота уз максималан респект и опрез дочекује утакмицу у Лакташима:

„Очекује нас утакмица са тимом који је у серији од 4 узастопне победе. У изванредној су форми, имају и лидера у тиму Американца Грина и изгледају јако добро у последње време. У овом тренутку, играју много боље него што то говори њихов пласман на табели. И у том делу су овим бодовима које су освојили у последње време, практично обезбедили опстанак и сада са искусним тимом, који је доселектиран током лиге, могу много опуштеније да размишљају и о већим циљевима. Зато је јасно да морамо максимално озбиљно да се припремимо и одиграмо ову утакмицу“ рекао је тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде одрадиће у недељу тренинг у дворани „Александар Николић“ а после ручка упутиће се аутобусом ка Лакташима. Оно што је непознаница, и што ће бити решено на дан утакмице је, са којим снагама ће располагати тренер црвено-белих. Утакмицу у Барселони због повреда, опоравка и вируса није одиграло чак 6 играча Црвене звезде: Лазић (вирус), Давидовац, Човић, Перпероглу, Јагодић Kуриџа… Један од оних који ће бити на паркету дворане у Лакташима је Огњен Kузмић:

„Важна утакмица за нас и то против екипе која се подигла у последњих неколико недеља и игра добро. И побеђују што је још важније. Довели су нека искусна имена, тренер Бајић одлично познаје и клуб и средину, и успео је да постави ствари на своје место и да стабилизује екипу. Са друге стране, ми морамо да играмо на победу, јер смо у зони плеј офа, и у овако напорном распореду који је за нама, али и који нам следи и на почетку фебруара свака победа је важна. Позивам и наше навијаче, Звездаше из Републике Српске, а знам колико их има у нашим крајевима, да дођу да нас подрже на трибинама и помогну нам да дођемо до важне победе над Игокеом“.

Утакмица Игокеа – Црвена звезда игра се у понедељак од 17 часова, а онда почиње нови циклус који ће бити изузетно напоран за црвено-беле, од утакмице са Ефесом, Партизаном, Панатинаикосом и Химкијем (ново дупло коло) Морнаром у Бару…

Утакмицу у Лакташима суди тројка: Милош Kољеншић, Владан Шундић, Гордан Терлевић.Ово ће бити 18. дуел два клуба у АБА лиги, Црвена звезда води са 12-5 у победама.

Први, након важне утакмице у Лакташима, на програму је меч са Ефесом у петак у „Штарк Арени“ од 19 часова.

Скочи на траку са алаткама