Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Momci do boda protiv Niša

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde su u utakmici petnaestog kola osvojili dva seta i bod protiv ekipe Niša 2:3 (19:25, 25:23, 25:15, 18:25, 11:15).

Niški odbojkaši su sigurnom igrom obeležili početak utakmice. Njihova iga je bila vrlo tečna, sigurni su bili u svim elementima igre i tokom celog prvog seta bili u vođstvu. Naši momci su se mučili sa prijemom servisa, pa ipak uz bolji servis došli su do izjednačenja na 16:16. To nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi igra Niša i na kraju ovog dela igre je bilo 25:19 za goste.

Naredni set je doneo mnogo uzbuđenja. Crveno beli su znatno poravili svoju igru, mada su nedostajali ubičajeni Nejićevi poeni. Meljanac, koji je zamenio indisponiranog Pavlovića, je u par navrata blokovima uspešno zaustavio Keitu i uz to dobro servirao. Stefanović je precizno upošljavao svoje smečere. U završnici seta Nejić je osvojio dva važna poena za pobedu od 25:23.

Treći set je doneo dominaciju crveno belih odbojkaša.Sve je funkcionisalo u njihovoj igri. Dodić je bio sjajan na servisu i uspešan u napadu. Tadić je konačno pokazao sav svoj potencijal, a Meljanac dao do znanja da na njega može da se računa. Dobra igra je krunisana rezultatom 25:15.

U četvrtom setu je usledio pad u igri domaćih odbojkaša. Ponovo su Nišlije bile sigurne u odbrani. Keita je dominirao u napadu, a libero Jović u odbrani. Sredinom seta trener Kukanjac je uveo u igru Petkovića i Gmitrovića, koji je sa tri as servisa smanjio razliku na 15:19. Zatim je Meljanac tempo bombom doveo do 16:19, a onda su se odbojkaši Niša odvojili i priveli set sigurno kraju.

Slično prethodnom setu, i u petom su naši odbojkaši dozvolili gostima da povedu i održavaju razliku od nekoliko poena. Prijem naših je popustio, što se odrazilo i na napad. Konačno, gosti su slavili rezultatom 15:11.

Najistaknutiji u redovima gostiju je bio Keita sa 29 poena, a kod naših odbojkaša najefikasniji je bio Tadić sa 18.

Zvezda u narednom kolu gostuje u Kragujevcu Radničkom doo.

CRVENA ZVEZDA – NIŠ 2:3 (19:25, 25:23, 25:15, 18:25, 11:15)

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Gledalaca: 200. Sudije: Vladimir Cvetković i Balandžić Aleksandra.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 10 , Jevtić (libero), Petković, Tadić 18, Nikolić U. 7, Nejić 11, Dodić 14, Pavlović 2, Gmitrović 3, Stefanović 2. Nisu igrali: Nikolić A., Trifunović, Fet, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac

NIŠ: Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović 3, Keita 29, Ivković 2, Stojković 7, Ikhbayri 15, Čubrilo 8, Jelić 4. Nisu igrali: Živanović i Jovanović, . Trener: Dragan Svetozarević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama