Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Момци до бода против Ниша

Извор: СД Црвена звезда

Одбојкаши Црвене звезде су у утакмици петнаестог кола освојили два сета и бод против екипе Ниша 2:3 (19:25, 25:23, 25:15, 18:25, 11:15).

Нишки одбојкаши су сигурном игром обележили почетак утакмице. Њихова ига је била врло течна, сигурни су били у свим елементима игре и током целог првог сета били у вођству. Наши момци су се мучили са пријемом сервиса, па ипак уз бољи сервис дошли су до изједначења на 16:16. То није било довољно да се озбиљније угрози игра Ниша и на крају овог дела игре је било 25:19 за госте.

Наредни сет је донео много узбуђења. Црвено бели су знатно поравили своју игру, мада су недостајали убичајени Нејићеви поени. Мељанац, који је заменио индиспонираног Павловића, је у пар наврата блоковима успешно зауставио Кеиту и уз то добро сервирао. Стефановић је прецизно упошљавао своје смечере. У завршници сета Нејић је освојио два важна поена за победу од 25:23.

Трећи сет је донео доминацију црвено белих одбојкаша.Све је функционисало у њиховој игри. Додић је био сјајан на сервису и успешан у нападу. Тадић је коначно показао сав свој потенцијал, а Мељанац дао до знања да на њега може да се рачуна. Добра игра је крунисана резултатом 25:15.

У четвртом сету је уследио пад у игри домаћих одбојкаша. Поново су Нишлије биле сигурне у одбрани. Кеита је доминирао у нападу, а либеро Јовић у одбрани. Средином сета тренер Кукањац је увео у игру Петковића и Гмитровића, који је са три ас сервиса смањио разлику на 15:19. Затим је Мељанац темпо бомбом довео до 16:19, а онда су се одбојкаши Ниша одвојили и привели сет сигурно крају.

Слично претходном сету, и у петом су наши одбојкаши дозволили гостима да поведу и одржавају разлику од неколико поена. Пријем наших је попустио, што се одразило и на напад. Коначно, гости су славили резултатом 15:11.

Најистакнутији у редовима гостију је био Кеита са 29 поена, а код наших одбојкаша најефикаснији је био Тадић са 18.

Звезда у наредном колу гостује у Крагујевцу Радничком доо.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НИШ 2:3 (19:25, 25:23, 25:15, 18:25, 11:15)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Владимир Цветковић и Баланџић Александра.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 10 , Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 18, Николић У. 7, Нејић 11, Додић 14, Павловић 2, Гмитровић 3, Стефановић 2. Нису играли: Николић А., Трифуновић, Фет, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац

НИШ: Пејчић, Никић, Јовић (либеро), Миловановић 3, Кеита 29, Ивковић 2, Стојковић 7, Икхбаyри 15, Чубрило 8, Јелић 4. Нису играли: Живановић и Јовановић, . Тренер: Драган Светозаревић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама