Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice

Devojkama izmakla pobeda

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde su na Banjici u utakmici 15. kola Superlige svojile bod protiv ekipe TENT-a 2:3 (24:26, 12:25, 25:13, 25:22, 12:15).

Naše devojke kao da se nisu dovoljno zagrejale, pa je TENT ekspresno došao do vođstva od 7:1. Prijem je često bio van tri metra, a napad lako čitljiv, tako da su gostujuće odbojkašice održale veliku prednost i na 15:8. Lazić na primačkoj poziciji je zadavala velike muke našim devojkama, jer nikako nisu uspevale da reše njene smečeve. I kada je izgledalo da se ništa neće promeniti do kraja ovog seta, Zvezdine odbojkašice su počele angažovanije da igraju u polju i da iz odbrana uspešno realizuju kontre. Milunović je iz druge linije uspešno napala za 19:20, a onda je Jeković pogodila as za prvo izjednačenje. Do kraja seta je bilo veoma neizvesno, ali su gostujuće odbojkašice ipak bile staloženije. Set su dobile zahvaljujući dvema greškama naših devojaka.

U nastavku se ponovila slična situacija. Crveno bele nisu uspevale da dođu do svoje igre, pa su gošće došle do neverovatnih 11:1. Greške su se nizale, TENT je održao lekciju iz dobre pripreme za igu protivnica i set je završen ubedljivo za gošće 25:12.

U trećem setu su se Zvezdine odbojkašice konačno probudile. Servis je odličo funkcionisao, a samim tim i blok. Tara Taubner, koja je zamenila Anju Ašonju, je napadala sa nekom novom energijom, a Jeković i Đorđević su nanizale nekoliko as servisa. TENT je ubedljivo savladan sa 25:13.

Ni u četvrtom setu Zvezda nije dozvolila protivnicama da dođu do daha. Milunović je počela sa dva asa, a pridružila joj se i Božica Marković. Zatim se do rezultata 12:12 igralo poen po poen. Posle dva as servisa Lazićeve, pri rezultatu 19:21, Vladisavljev je zamenio dijagonalu tehničar-korektor i uveo Simić i Ašonju. Izuzetno požrtvovana Simić je unela živost u igru Crvene zvezde i set je dobijen rezultatom 25:22.

I kada je izgledalo da su naše odbojkašice na pragu pobede, od početnih 4:3 za Zvezdu, našim greškama gošće su stigle do vođstva od 8:4. Milunović je blokom jedan na jedan protiv iskusne Andrić i sa dva uspešna smeča pružila nadu domaćim navijačima, ali dalje od tih 8:9 i jednog poena zaostatka Zvezdine odbojkašice nisu mogle. Milica Tasić, koja nije imala svoje veče, tri puta za redom nije uspela da prođe i to je označilo 12:9 za TENT. Posle greške gostujućih odbojkašica, pogrešila je sa servis linije i Tara Taubner. Sledi uspešna koreja Božice Marković, ipak TENT blokom završava na 15:12.

U ekipi TENT-a dominirala je Lazić sa osvojenih 28 poena, a najefikasnije u Crvenoj zvezdi je bila Božica Marković sa 16 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Železničaru iz Lajkovca.

CRVENA ZVEZDA – TENT 2:3 (24:26, 12:25, 25:13, 25:22, 12:15)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 400. Sudije: Zoran Radovanović i Đorđe Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 11 , Cvetković, Jeković 6, Simić 1, Marković 16, Stepanović (libero), Vidojević 1, Milunović 11 , Đorđević 5 , Ašonja 4 , Tasić 13. Nisu igrale: Stanković (libero), Vučićević i Delić. Trener: Aleksandar Vladisavljev

TENT: Đurović 15, Isailović, Sušić, Jakšić 7, Tadić (libero), Kurtagić 1, Andrić 2, Mijatović 9, Lazić 28, Ćeranić 1, Gočanin 11.
Nije igrala: Petrović, Cvetković i Pakić (libero). Trener: Milan Gršić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama