Hokej Hokej/Najava utakmica

Zvezda u Novom Sadu. Cvik: “Spremni smo za utakmicu”

Vojvodina - Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde još uvek se nisu odrekli prvog mesta u regularnom delu regionalnog (IHL) takmičenja. Iako neki rezultati, a posebno oni sa mladom ekipom Jesenica, nisu išli na ruku četi Jovice Rusa, crveno-beli oklopnici i dalje imaju lepu priliku da na kraju regularnog dela zauzmu prvo mesto i tako obezbede sebi prednost domaćeg leda.

Ipak, put ka vrhu neće biti lagan jer pre svega valja savladati, u narednom periodu, ekipu Triglava u Beogradu, a tu je i subotnji duel sa ekipom Vojvodine koja i dalje vreba svoju priliku i želi da Zvezdi nanese poraz.

Istini za volju, zna se da su naši oklopnici kvalitetniji i da pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Ali kada se setimo da su upravo favorizovani crveno-beli poraženi, pred kraj prošle godine, u Jesenicama, a protekle nedelje jedva izvojevali pobedu protiv iste ekipe, oprez ne sme da izostane.  Sa druge strane, znaju naši oklopnici i dobro da se uozbilje, pa da tako pokažu sav svoj talenat i raskoš što se videlo u pobedama protiv Slavije u Ljubljani, a upravo to je i potrebno ove subote da se desi u Novom Sadu.

Evo šta je o toj utakmici protiv Jesenica, kao i predstojećoj protiv Vojvodine, rekao Andrej Cvik:

“Druga utakmica protiv Jesenica ne verujem da će da utiče na naš performans u subotu u Novom Sadu. Takve stvari se dešavaju da ekipa odigra malo lošiju utakmicu nego inače, samo je bitno da smanjimo greške kako se bliži plej of. Na tako mali led, kao što je bio u subotu, je potrebno vreme da se prilagodi, srećom u Novom Sadu će biti sve normalno tako da ćemo moći da igramo lep hokej. Čini mi se da je odlična atmosfera, dobro smo trenirali prethodne dve nedelje i spremni smo za utakmicu.”

Zvezda će na ovom susretu nastupiti oslabljena jer u ekipi neće biti odličnog ruskog napadača, Vjačeslava Čegrinceva, koji ima lakšu povredu. Inače, trenr Jovica Rus računaće na sledeće igrače: 

Ranković, Mitić, Brkušanin, Dragović, Sabadoš, Podunavac, Anić, Cvik, Daniel, Zuev, Novaković, Kasicki, Janković, Španjević, Popović, Pulnikov, Mašić, Ristić, Marković.

Utakmica u Novom Sadu igra se, kao što smo već rekli, u subotu i to od 13 časova i 30 minuta u ledenoj hali SPENS-a. Ovim putem pozivamo sve Zvezdine navijače iz Novog Sada i okolnih mesta da dođu i pruže podršku našim oklopnicima.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama