Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Звезда у Новом Саду. Цвик: “Спремни смо за утакмицу”

Војводина - Црвена звезда

Хокејаши Црвене звезде још увек се нису одрекли првог места у регуларном делу регионалног (ИХЛ) такмичења. Иако неки резултати, а посебно они са младом екипом Јесеница, нису ишли на руку чети Јовице Руса, црвено-бели оклопници и даље имају лепу прилику да на крају регуларног дела заузму прво место и тако обезбеде себи предност домаћег леда.

Ипак, пут ка врху неће бити лаган јер пре свега ваља савладати, у наредном периоду, екипу Триглава у Београду, а ту је и суботњи дуел са екипом Војводине која и даље вреба своју прилику и жели да Звезди нанесе пораз.

Истини за вољу, зна се да су наши оклопници квалитетнији и да победа не би требало да дође у питање. Али када се сетимо да су управо фаворизовани црвено-бели поражени, пред крај прошле године, у Јесеницама, а протекле недеље једва извојевали победу против исте екипе, опрез не сме да изостане.  Са друге стране, знају наши оклопници и добро да се уозбиље, па да тако покажу сав свој таленат и раскош што се видело у победама против Славије у Љубљани, а управо то је и потребно ове суботе да се деси у Новом Саду.

Ево шта је о тој утакмици против Јесеница, као и предстојећој против Војводине, рекао Андреј Цвик:

“Друга утакмица против Јесеница не верујем да ће да утиче на наш перформанс у суботу у Новом Саду. Такве ствари се дешавају да екипа одигра мало лошију утакмицу него иначе, само је битно да смањимо грешке како се ближи плеј оф. На тако мали лед, као што је био у суботу, је потребно време да се прилагоди, срећом у Новом Саду ће бити све нормално тако да ћемо моћи да играмо леп хокеј. Чини ми се да је одлична атмосфера, добро смо тренирали претходне две недеље и спремни смо за утакмицу.”

Звезда ће на овом сусрету наступити ослабљена јер у екипи неће бити одличног руског нападача, Вјачеслава Чегринцева, који има лакшу повреду. Иначе, тренр Јовица Рус рачунаће на следеће играче: 

Ранковић, Митић, Бркушанин, Драговић, Сабадош, Подунавац, Анић, Цвик, Даниел, Зуев, Новаковић, Касицки, Јанковић, Шпањевић, Поповић, Пулников, Машић, Ристић, Марковић.

Утакмица у Новом Саду игра се, као што смо већ рекли, у суботу и то од 13 часова и 30 минута у леденој хали СПЕНС-а. Овим путем позивамо све Звездине навијаче из Новог Сада и околних места да дођу и пруже подршку нашим оклопницима.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама