Košarka Košarka/Vesti

EL i KK Crvena zvezda u zajedničkoj akciji „Nedelja obrzovanja“

Izvor: SD Crvena zvezda

Celokupna Evroligaška porodica tokom utakmica 21. kola ukazaće i posvetiće pažnju na važnost obrazovanja učenja.

Tim povodom Evroliga proslavlja Međunarodni dan obrazovanja.

Obrazovanje i učenje je osnovno ljudsko pravo, takođe i javno dobro i obaveza svakog društva.

Na važnost obrazovanja ukazuju i Ujedinjene Nacije koje su 24. januar proglasile Međunarodnim danom obrazovanja.

Bez obzira što veliki deo planete i društvo u celini imaju u svojim postulatima i važnost obazovanja, milionima ljudi i danas u 21. veku osnovno obrazovanje i mogućnost da uče i steknu osnovna znanja i dalje nisu dostupni.

Kako bi još jednom istakli važnost obrazovanja, u evroliginoj porodici kroz iskustva igrača i trenera koji su ove godine učesnici ovog takmičenja, podeliće svoja iskustva koja su imali kao đaci, srednjoškolci, studenti i istaći važnost obrazovanja.

KK Crvena zvezda i u ovom segmentu na ovim prostorima prednjači, svojim delima. Svim igračima mlađih selekcija je omogućeno i u obavezi su da pohađaju nastavu koju je obezbedio klub, kroz svoju školu i Koledž Beograd koji su u obrazovnom sistemu Republike Srbije, a kroz te učionice prošla su mnoga sada već poznata košarkaška imena poput Lazića, Dobrića, Gudurića, Kešelja, Rebića, Ristića, Tejića, Radanova…

Takođe, klub je jasno postavio pravila da niko od igrača mlađih selekcija našeg kluba ne može da trenira i igra takmičarske utakmice, ukoliko su mu ocene u školi loše.

Svim igračima KK Crvena Zvezda omogućeno je kroz saradnju sa Fakultetom za sport Nikola Tesla Univerziteta Union, kao i Fakultetom Organizacionih Nauka Beogradskog Univerziteta da pohađaju nastavu, studiraju i steknu univerzitetsko obrazovanje. Veliki broj naših igrača Dangubić, Luka Mitrović, Gudurić, Rebić…) je tu pogodnost i iskoristio kako bi stekli dodatno obrazovanje koje će im značiti i kada prestanu profesionalno da se bave sportom!

Tokom ove nedelje Evroliga je iskoristila ovu akciju da kroz aktivnosti klubova koji su domaćini u ovonedeljnim mečevima, kroz serije intervjua, poseta lokalnim školama i dodatnim promo akcijama na utakmicama još jednom istaknu važnost učenja i obrazovanja, jer bogatstvo koje stičete učenjem, niko ne može da Vam oduzme, i to znanje možete da koristite i da promovišete prave vrednosti kao sportista i javna ličnost.

KK Crvena zvezda se kao društveno odgovoran klub na svim nivoima, sa zadovoljstvom priključio i učestvovao u ovoj akciji.

Skoči na traku sa alatkama