Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Одлична Звезда, али без победе

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у утакмици 21.кола од Барселоне резултатом 86:82 (29:19,12:23,21:24,24:16).

Најефикаснији код црвено-белих били су Браун са 15 и Штимац и Гист са по 12 поена, у домаћем тиму Никола Миротић је убацио 25.

Ипак, за све што су приказали црвено-бели у „Блау Грани“ у четвртак увече и поред пораза заслужују све честитке!

Играла је Црвена звезда и била у игри за велики брејк и победу у Барселони буквално до последњег минута утакмице, у којој је фаворизовани домаћин на крају стигао до бодова, након тројке Рибаса у последњем минуту меча.

Црвена звезда је одиграла овај меч десеткована: без капитена Лазића, Давидовца, Човића, па Куриџе, Оџа и практично и Перпероглуа који је седео на клупи тек да попуни број играча у црвено-белим дресовима.

И такви, са изузетно скраћеном ротацијом црвено-бели су се борили, играли до самог краја и били у утакмици против једног од највећих фаворита за освајање овогодишњег трофеја Евролиге.

Почело је добро.. црвено-бели су после неколико уводних минута имали предност од седам поена, 2:9.

Међутим, у наставку прве деонице све конце преузео је Никола Миротић,И уз бољу игру домаћина посебно под кошем, после првих 10 минута на семафору је стајало 29:19.

Друга четвртина донела је потпуно другачију слику на терену и потпуни преокрет.Црвена Звезда је заиграла много боље у одбрани, стала у “зону” из добре одбране покренуо се и напад и прикључак је убрзо ухваћен, након тројке Пантера било је 38:34 за домаћина, а након поена Џенкинса и Штимца (две тројке) црвено-бели су заокружили фантастичну другу четвртину И отишли на полувреме са вођством 42:41!

И у трећој четвртини кренуло је везаним тројкама, прво Курић па Добрић, уследили су поени Клавера, па тројка Берона и поени Миротића за 49:48.

У наредних неколико минута виђена је велика борба за сваку лопту, мини дуели Дејвиса Гиста и Штимца, али домаћин је одржавао предност од 5-6 поена коју је стекао након поена Дејвиса уз фаул два минута пре тога.

У тим тренуцима поново је Црвена Звезда стегла одбрану, Миротић је отишао на клупу, а Владимир Штимац је уз помоћ осталих високих играча зауставио Томића, док је Пантер наставио да решета кош Барселоне и Црвена звезда је стигла до вођства 66:62 пред последњу деоницу.

Ипак, скраћена ротација И велики квалитет играча Барселоне учинили су своје…Некадашњи тренер Црвене звезде Светислав Пешић дуго је тражио још некога у свом тиму ко би се прикључио Миротићу, И повремено Дејвису, и искочили су Ориола и Рибас.

Први је покренуо серију Барселоне 10:0 у последњој четвртини, на коју је Црвена Звезда поново одговорила и пришла на пола коша захваљујући доброј епизоди Лоренза Брауна.

Ипак, у том тренутку је иступио Рибас, ухватио важан офанзивни скок, изнудио прекршај, а онда је и после велике несреће И промашаја Брауна и Штимца (лопта је играла на обручу) погодио одлучујућу тројку на 48 секунди пре краја. На крају је било 86:82 и пораз Црвене звезде која је одиграла изванредну утакмицу у Барселони!

Црвена звезда: Огњен Кузмић 8, Кевин Пантер 13, Лорензо Браун 15, Стратос Перпероглу , Били Берон 3, Огњен Добрић 7, Џејмс Гист 12, Чарлс Џенкинс 6, Бориша Симанић 3, Никола Јовановић 3, Владимир Штимац 12.

Екипу Црвене звезде у наредном колу очекује утакмица са Анадолу Ефесом у Београду, а пре тога важан меч у Аба лиги у Лакташима у понедељак од 17 часова против Игокее.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама