Кошарка Кошарка/Вести

КК Црвена звезда – нова казна Евролиге

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда обавештава јавност да је због неспортског и изузетно неодговорног понашања дела публике и појединаца током и након утакмице 20. кола Евролиге између Црвене звезде и немачке АЛБЕ, клуб кажњен изузетно великом новчаном казном од чак 38.000 евра!

Казна коју је изрекао дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан односи се на два тешка прекршаја према дисциплинском правилнику тог такмичења, а то су (поновно) пљување судије и бацање тврдих предмета у терен током и након утакмице.

– Због пљувања једног од судија по изласку са терена, као и чињенице да је и овај прекршај поновљен (клуб је у сезони 2016/2017 кажњен сумом од 15.000 евра за идентичан прекршај, као и ове сезоне сумом од 30.001 евра након утакмице са Басконијом) – клуб се овога пута кажњава сумом од 35.000 евра!

– Због убацивања пакле цигарета, два упаљача и кованице током паусе изнеђу треће и четврте четвртине, такође и након утакмице, као и чињенице да се овај прекршај понавља, клуб се кажњава сумом од 3.000 евра;

То су и минималне могуће казне за овакве врсте (поновљених) тешких прекршаја (највећа предвиђена новчана казна је 280 хиљада евра), пошто би у случају понављања истог прекршаја, свака наредна казна била дуплирана. Клуб уз то може бити додатно кажњен одузимањем бодова, играњем пред празним трибинама, па чак и привременом суспензијом из такмичења!

Сва лица која су извршила ове прекршаје, бацали предмете и пљували судије током утакмице са Албом су идентификовани, приведени, и процесуирана у складу са законом Републике Србије.

КК Црвена звезда још једном подсећа да је због неспортског понашања појединаца који се упорно и изнова оглушавају о апеле клуба, до сада у претходних неколико сезона платио на име казни суму од преко 220 хиљада евра!!!

Овако велике казне, и могућност да се у случају било каквог наредног прекршаја оне увећају, већ озбиљно утичу на финансијско стање и стабилност КК Црвена звезда!

Подсећања ради, награда за победу на утакмици Евролиге износи 37 хиљада евра. КК Црвена звезда је на терену ове сезоне изборио већ 9 победа. Међутим, новчане казне које ће клуб платити практично на половини евролигашке сезоне, већ сада достиже суму од скоро 80 хиљада евра?

Зато клуб још једном апелује на све који долазе да бодре наш клуб на утакмицама Евролиге и АБА лиге, да се понашају спортски, да не бацају предмете у терен, да не нападају службена лица, да се придржавају свих инструкција клуба о фер и спортској атмосфери на трибинама, јер се у супротном КК Црвена звезда мтс доводи у немогућ положај да игра елитно такмичење само како би платио казне неодговорних појединаца!

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама