Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Desetkovana i oslabljena Crvena zvezda poražena od Montane

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u 14.kolu WABA lige u dvorani „Basket Siti“ od Montane 59-93 (18-17, 18-21, 17-23, 6-32).

Iako je rezultat previsok, on u ovom slučaju ne oslikava pravo stanje stvari. Crvena zvezda je igrala bez 9 igračica, prostora za rotaciju praktično nije bilo, ali su pune tri četvrtine lideru regionalnog takmičenja parirale izabranice Dragana Vukovića na koje je mogao da se osloni za ovaj meč.

Ivana Katanić, Milica Bojović, Maša Janković, Tamara Čorto, Nikolina Deurić, Marijana Zukanović, Katarina Dešić, Đurđina Đokić i duže odsutna Nevena Naumčev. Na klupi je bila kapiten kadetske selekcije Iva Kecman, ali je i ona povređena u nedeljnom duelu protiv Radivoj Koraća, i nije bila u mogućnosti da nastupi.

One koje su mogle odigrale su prvo poluvreme odlično, energično, borbeno. Zvezda je otvorila utakmicu serijom 10-2, Montana uspela da sa dve mini serije preuzme vođstvo (12-13), ali su Nađa Nedeljkov i Ma Mitrović odbile nalet gošći, da bi Tina Trebec postavila 18-17 za kraj prvih deset minuta.

Dve vezane trojke gošći na startu druge deonice za 20-23 u korist bugarske ekipe, a zatim je usledio period igre koš za koš i konstantne promene vođstva, do nove mini serije Montane 5-0, (30-34). Nina Tešić i Nađa Nedeljkov su odgovorile istom merom, a Dimana Georgieva pogodila uz zvuk sirene za 36-38 na kraju prvog poluvremena.

Skraćena rotacija, brz tempo igre i iscrpljujuća borba sa dosta iskusnijim i svežijim protivnicama uzela je maha u drugom poluvremenu. Ukupna serija 10-0, kada se uračunaju i poeni sa kraja druge četvrtine, rezultatski je odlepila Montanu, a serija 6-0 donela i prvo dvocifreno vođstvo, (37-50). Ni tada nisu poklekle crveno-bele, Milina Mišeljić je „vukla“ svoju ekipu, uz pomoć Tamare Čubre, a serijom 5-0 koju su kreirale Nina Tešić i Marta Mitrović Zvezda je prišla na osam poena minusa pred poslednjih 10 minuta, 53-61.

Nisu imale snage u poslednjem kvartalu crveno-bele. Helena Kovačević, Dunja Zečević i Jovana Spasovski su pomagale sa klupe, a zatim i nakon ovog duela nastupale za svoju generaciju. Velikim serijama Montana je uspela da slomi otpor, a četiri od osam trojki (8/16) su pogodile u poslednjoj deonici. Na kraju, visok trijumf lidera na tabeli, 59-93.

Najefikasnija je bila Nina Tešić sa 13 poena, Marta Mitrović je ubacila 12, dvocifrena je bila i Marta Vulović sa 10, a Milina Mišeljić je postigla 9.

Crvena zvezda za vikend gostuje u Kragujevcu, ekipi Radničkog, dok u narednom kolu WABA lige predstoji duel u Celju.

KKŽ Crvena zvezda: Čubra 7 (7sk 9as 2ukl), Tešić 13 (2sk 3as 2ukl), Vulović 10 (3sk), Nedeljkov 8 (4sk 4ukl), Mitrović 12 (2sk), Kecman, Zečević (1sk 2blk), Spasovski (1ukl), Kovačević (2sk), Mišeljić 9 (6sk 4as 3ukl 1blk). Trener: Dragan Vukov.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama