Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда десеткована отпутовала у Барселону

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду у јутарњим часовима у Барселону где их у четвртак очекује меч 21.кола са домаћим истоименим тимом.

Црвено-бели пред овај меч имају доста проблема са повређеним играчима, а пред пут на меч са једним од кандидата за највиши пласман у ЕЛ, разболео се и капитен Бранко Лазић кога је “сломио” вирус. Пуно проблема за црвено-беле али предаје нема

– Нормално видите да програм иде и ту нема стајања. Ми смо одиграли утакмицу против Цибоне одговорно, колико је било потребно да се победи и да се задржи концентрација. Барселона је велики изазов, екипа из горњег дела Евролиге. Ми нажалост, не можемо да рачунамо на петорицу играча, тако да нас то мало обесхрабрује, али надам се да ћемо растерећено одиграти једну једну добру утакмицу.

Шта ће бити кључно у мечу против шпанске екипе?

– Увек сам говорио да имам један изузетан респект за све шпанске екипе, а Барселона и Реал су две најквалитетније које су покривене на свим позицијама са изузетно високим играчима и на спољним позицијама, од плеја Ханге који је преко два метра до тројки који су до висине центра, где они могу јако често да преузимају и да покривају скокове са тим спољним позицијама. То је један квалитет којем ми у овом тренутку не можемо да парирамо, али са великим ентузијазмом и растерешћеношћу можемо да одиграмо квалитетну утакмицу што је врло битно. Никад се не зна. Тако треба размишљати. Да у свакој утакмици гледамо шансу која нам се укаже – рекао је Шакота на последњем тренингу пред пут и утакмицу на којој неће моћи да рачуна на: Лазића, Давидовца, Куриџу, Човића И Перпероглуа.

Никола Јовановић:

– И сами знамо да је распоред јако тежак, али дефинитивно као што знате, Барселона је један од фаворита у Евролиги. Играју феноменално, али опет не треба ићи тамо са белом заставом него мислим да можемо да направимо изненађење, да их успоримо у транзицији, да сведемо игру и играмо у неком нашем споријем ритму и да тражимо ту неку шансу. Сигуран сам да нека жеља и додатна мотивација када се игра против клуба као што је Барселона неће нама недостајати, без обзира на доста проблема и да ћемо направити добар резултат – рекао је Јовановић.

Ово ће бити осми дуел два клуба у Евролиги, Барселона тренутно има пет победа на свом конту, а у првом мечу у Београду који је одигран током јесени 2019. године гости су славили 73:65.

Утакмица 21.кола Евролиге Барселона – Црвена Звезда игра се у четвртак од 21 сат у дворани Блау Грана.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама