Fudbal Fudbal/Vesti

Seku Sanogo novi igrač Zvezde

Seku Sanogo, vezni fudbaler iz Obale Slonovače u narednih godinu dana igraće u Crvenoj zvezdi kao pozajmljeni igrač iz Al Itihada.

 

Naš klub dobio je prvo zimsko pojačanje, vezni igrač Seku Sanogo stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada. Iskusni fudbaler koji je odličnim igrama u Jang Bojsu postao i reprezentativac Obale Slonovače pojačao je konkurenciju u veznom redu i biće od sutra na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću, a epitet veoma kvalitetnog univerzalca imaće priliku da pokaže već na drugom delu priprema u Turskoj. Na dresu će nositi broj 35.

– Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim ovde da trijumfujem, da sa Zvezdom osvojim sve trofeje i ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona – posle potpisa ugovora, rekao je Sanogo.

Seku Sanogo rođen je 5. maja 1989. godine u Abidžanu. Posle Afrika sportsa, za koji je igrao do 2011. godine, snažni zadnji vezni (183 cm) iz Obale Slonovače preselio se u Tun i u tri sezone odigrao 65 mečeva (šest golova). Bio je iz Tuna pozajmljen Lozani na godinu i po dana (46 mečeva, dva gola), ali je po povratku u klub odigrao odličnu sezonu što mu je omogućilo transfer u Jang Bojs. Za pet sezona kluba iz Berna odigrao je 138 mečeva, postigao 13 golova i zabeležio 16 asistencija. Umesto u Rim, put ga je odveo u Al Itihhad u januaru 2019. gde je u timu za koji igra i Aleksandar Prijović na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije. 

Za selekciju Obale Slonovače debitovao je u martu 2017. godine protiv Senegala i odigrao je dve utakmice.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama