Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Stankovićeva Zvezda ubedljiva protiv Arisa – 2:0

Na debiju novog trenera Dejana Stankovića, fudbaleri srpskog šampiona odigrali su veoma dobar meč i golovima Željka Gavrića i Matea Garsije pobedili kiparski tim 2:0 (1:0). Čvrsto, agresivno, dinamično, naš tim je 90 minuta dominirao, propuštajući da ostvari i ubedljiviju pobedu.

 

Crvena zvezda – Aris L. 2:0 (1:0)

Stadion: “Pafiako” u Pafosu.

Bez gledalaca, utakmica zatvorenog tipa.

Sudija: Nikolas Neokleus (Kipar).

Strelci: Gavrić u 35. i Garsija u 69. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Pankov, Eraković, Milunović, Gajić, Vulić, Petrović, Vukanović, Gavrić, Tomane, Boaći.

Igrali su u drugom poluvremenu: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Jovančić, Nikolić, Simić, Mateo Garsija, Pavkov, Krstović.

Aris Limasol: Sofroniu, Nuno Lopes, Delmiro, Rafael, Vlijter, Braun, Barbaro, Elefteriju, Mateu, Kezos, Kirijaku.

Igrali su u drugom poluvremenu: Papastilijanu, Pastelis, Lugos, Sialis, Kostis, Lisandru, Felek, Georgiju, Mihael, Evripidis, Terapontos.

Trener Dejan Stanković je od dolaska u klub najavljivao da će Crvena zvezda igrati čvrst, agresivan, dinamičan i ofanzivan fudbal sa mnogo trčanja. To se videlo od prvog minuta meča, jer je postava koju je poslao na megdan Arisu iz Limasola odmah zavladala terenom, forsirala za ovaj deo pripremnog perioda jak ritam, pritiskala rivala i stvarala prilike. Željko Gavrić je dobio priliku od starta i prvi je zapretio Sofroniju u 9. minutu. Nanizao je trojicu igrača, ušao u kazneni prostor ali je njegov udarac završio pored stative. Ričmond Boaći i Tomane bili su u špicu, dobro su se kretali pa je golgetrer iz Gane u 14. minutu stvorio Gavriću idealnu priliku. Mladi ofanzivac je izašao oči u oči sa golmanom ali nije uspeo i da ga savlada, šutirao je pored gola. Sigurno je igrao naš tim, protok lopte je bio dobar a fudbaleri lidera kiparske Druge lige bili su primorani da se brane. Boaći je debitantski gol u dresu Crvene zvezde pre dve godine postigao baš protiv Arisa na pripremama, pa je i danas bio raspoložen ali je njegov udarac sa distance otišao preko prečke.

Dominacija Zvezde je bila u toj meri izražena da je bilo samo pitanje vremena kada će odbrana Arisa pokleknuti. Sezonu golova na zimskim pripremama otvorio je Željko Gavrić u 35. miunutu! Posle prodora po levoj strani šutirao je Milan Gajić, lopta se odbila do Tomanea koji je uposlio mladog krilnog vezistu kome nije bilo teško da dobru igru Zvezde, sa par metara, kruniše vodećim pogotkom. Pokušali su Kiprani da uzvrate posle primljenog gola, ali je naša odbrana pravovremeno intervenisala. Mogao je naš tim do ubedljivijeg vođstva na poluvremenu, udarac Radovana Pankova posle kornera Miloša Vulića završio je iznad prečke.

Apsolutno iste zahteve stručnog štaba u delo je sprovodila i potpuno nova postava koja je istrčala u drugom poluvremenu. Nametnut je ritam koji rival nije mogao da prati već samo da se grčevito brani. Golman Arisa imao je sreće u 47. minutu posle akcije Simića i Krstovića, da bi defanzivci u poslednji čas uspeli da blokiraju Matea Garsiju nekoliko minuta kasnije. Međutim, pritisak našeg rastrčanog tima bio je tako intenzivan da se drugi pogodak očekivao svakog časa. Posle maestralne akcije napadačkog tandema Mateo Grasija povećao je vođstvo na 2:0 u 69. minutu. Krstović je odigrao do Pavkova koji je petom asistirao Argentincu a ovaj je sa sedam-osam metara efektnu akciju krunisao pogotkom. Nije bilo opupštanja, naši igrači nisu spuštali “papučicu sa gasa” ali se mreža Arisa više nije tresla iako je bilo nekoliko zaista lepih akcija.

Na kraju je ostalo 2:0, naš tim je ovom utakmicom završio pripreme na Kipru. Ekspedicija Crvene zvezde sutra se vraća u Beograd, a već 24. januara seli se u Antaliju gde će na drugom delu zimskih priprema kroz šest pripremnih mečeva brusiti formu za nastavak Superlige 15. februara.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama