Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Станковићева Звезда убедљива против Ариса – 2:0

На дебију новог тренера Дејана Станковића, фудбалери српског шампиона одиграли су веома добар меч и головима Жељка Гаврића и Матеа Гарсије победили кипарски тим 2:0 (1:0). Чврсто, агресивно, динамично, наш тим је 90 минута доминирао, пропуштајући да оствари и убедљивију победу.

 

Црвена звезда – Арис Л. 2:0 (1:0)

Стадион: “Пафиако” у Пафосу.

Без гледалаца, утакмица затвореног типа.

Судија: Николас Неоклеус (Кипар).

Стрелци: Гаврић у 35. и Гарсија у 69. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Панков, Ераковић, Милуновић, Гајић, Вулић, Петровић, Вукановић, Гаврић, Томане, Боаћи.

Играли су у другом полувремену: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Јованчић, Николић, Симић, Матео Гарсија, Павков, Крстовић.

Арис Лимасол: Софрониу, Нуно Лопес, Делмиро, Рафаел, Влијтер, Браун, Барбаро, Елефтерију, Матеу, Кезос, Киријаку.

Играли су у другом полувремену: Папастилијану, Пастелис, Лугос, Сиалис, Костис, Лисандру, Фелек, Георгију, Михаел, Еврипидис, Терапонтос.

Тренер Дејан Станковић је од доласка у клуб најављивао да ће Црвена звезда играти чврст, агресиван, динамичан и офанзиван фудбал са много трчања. То се видело од првог минута меча, јер је постава коју је послао на мегдан Арису из Лимасола одмах завладала тереном, форсирала за овај део припремног периода јак ритам, притискала ривала и стварала прилике. Жељко Гаврић је добио прилику од старта и први је запретио Софронију у 9. минуту. Нанизао је тројицу играча, ушао у казнени простор али је његов ударац завршио поред стативе. Ричмонд Боаћи и Томане били су у шпицу, добро су се кретали па је голгетрер из Гане у 14. минуту створио Гаврићу идеалну прилику. Млади офанзивац је изашао очи у очи са голманом али није успео и да га савлада, шутирао је поред гола. Сигурно је играо наш тим, проток лопте је био добар а фудбалери лидера кипарске Друге лиге били су приморани да се бране. Боаћи је дебитантски гол у дресу Црвене звезде пре две године постигао баш против Ариса на припремама, па је и данас био расположен али је његов ударац са дистанце отишао преко пречке.

Доминација Звезде је била у тој мери изражена да је било само питање времена када ће одбрана Ариса поклекнути. Сезону голова на зимским припремама отворио је Жељко Гаврић у 35. миунуту! После продора по левој страни шутирао је Милан Гајић, лопта се одбила до Томанеа који је упослио младог крилног везисту коме није било тешко да добру игру Звезде, са пар метара, крунише водећим поготком. Покушали су Кипрани да узврате после примљеног гола, али је наша одбрана правовремено интервенисала. Могао је наш тим до убедљивијег вођства на полувремену, ударац Радована Панкова после корнера Милоша Вулића завршио је изнад пречке.

Апсолутно исте захтеве стручног штаба у дело је спроводила и потпуно нова постава која је истрчала у другом полувремену. Наметнут је ритам који ривал није могао да прати већ само да се грчевито брани. Голман Ариса имао је среће у 47. минуту после акције Симића и Крстовића, да би дефанзивци у последњи час успели да блокирају Матеа Гарсију неколико минута касније. Међутим, притисак нашег растрчаног тима био је тако интензиван да се други погодак очекивао сваког часа. После маестралне акције нападачког тандема Матео Грасија повећао је вођство на 2:0 у 69. минуту. Крстовић је одиграо до Павкова који је петом асистирао Аргентинцу а овај је са седам-осам метара ефектну акцију крунисао поготком. Није било опупштања, наши играчи нису спуштали “папучицу са гаса” али се мрежа Ариса више није тресла иако је било неколико заиста лепих акција.

На крају је остало 2:0, наш тим је овом утакмицом завршио припреме на Кипру. Експедиција Црвене звезде сутра се враћа у Београд, а већ 24. јануара сели се у Анталију где ће на другом делу зимских припрема кроз шест припремних мечева брусити форму за наставак Суперлиге 15. фебруара.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама