Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашице Црвене звезде боље од Партизана

Црвена звезда је на Бањици у утакмици 14. кола Суперлиге савладала Партизан са 3:1 (25:23, 25:27, 26:24, 25:23)

Одбојкашице Црвене звезде су у резултатски неизвесној утакмици уписале три важна бода против градског ривала Партизана. Иако су током целог првог сета биле у вођству, а на меч лопти имале предност од седам поена, дозволиле су противнику да се приближи на поен разлике. Томе је кумовао слабији пријем сервиса наших девојака, што је затим у контранападима вешто користила искусна Станимировићева из Партизана. Ипак, црвено-беле нису дозволиле да се догоди изненађење па је први сет завршен са 25:23.

У другом сету су играчице Партизана заиграле још енергичније. Наше девојке су држале корак, па разлика никада није била већа од три поена у корист противница. Овај део игре је одликовала добра игра у одбрани црно белих. Ашоња је на месту коректора заменила Таубнер, а Јековић Делићеву на позицији средњег блокера. Јековић је ас сервисом донела изједначење 24:24, али то није било довољно за победу у овом сету. Партизан је у завршници успешним блоком успео да добије сет на разлику.

У трећем делу игре тренер Владисављев је дао шансу Ањи Ашоњи у почетној постави. Ова девојка је потпуно оправдала поверење и са двадест поена била најбољи поентер утакмице. Уз њу се истакла и Божица Марковић сигурним нападима из зоне два, такозваном корејом. Овога пута су одбојкашице Црвене звезде биле у сталној предности од, све до саме завршнице у којој су поново одлучивале нијансе. Овај сет је завршен поенима Ашоње и Марковић, поново разликом од два поена, 26:24.

Последњи сет се готово све време играо поен за поен. Поново су одбојкашице Партизана држале прикључак пожртвованом игром у пољу, али црвено беле нису поклекле. Ашоња је била успешна у нападу из обе линије, а Божица Марковић је наставила да упућује “бомбе” у противничко поље. Сет лопту је донела управо она у блоку са Милицом Тасић, а меч лопту успешном корејом.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 3:1 (25:23, 25:27, 26:24, 25:23)

Београд, дворана: усц Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Дарко Савић и Бранислав Јованчић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 10, Степановић (либеро), Видојевић, Јековић 3, Симић 1, Марковић 16, Милуновић 11, Ђорђевић 4, Ашоња 20, Тасић 17, Делић 7. Нису играле: Цветковић и Станковић (либеро). Тренер: Александар Владисављев

ПАРТИЗАН: Зубић, Крстић, Дробњак 11, Станимировић 21, Ћирковић 16, Шејат 10, Кнежевић 4, Јоњев 7. Није играла: Стевановић. Тренер: Душко Николић

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама