Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli uzeli bod u Subotici

Odbojkaši Crvene zvezde su u utakmici četrnaestog kola uzeli dva seta i bod subotičkom Spartaku u gostima 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11).

Sjajno su crveno-beli momci otvorili utakmicu u Subotici. Sve je dobro funkcionisalo u igri naših odbojkaša. Tadiću se u uspešnim blokovima i smečevima pridružio Nejić, a Pavlović je as servisom doveo svoju ekipu u vođstvo od 6:1. U nastavku je Dodić bio nemilosrdan u napadu. Vodili su zvezdini odbojkaši do samog kraja ovog seta i prvi došli do 24:20 i set lopte. A onda je Veselinović osvojio dva poena iz napada i jedan iz bloka a Tumbas je bio uspešan na servisu pa je set završen u korist Subotičana.

U drugom setu je Spartak poveo sa 6:3. Sa dva bloka Pavlovića i uspešnim napadom Nejića odbojkaši Crvene zvezde su se vratili u igru. Do 18:18 se igralo na poen, a onda je Zvezda počela da pravi razliku. Subotičani su preko Nedeljkovića došli do izjednačenja na 21:21, da bi Nikolić doneo našim odbojkašima set loptu. Opet je u završnici bilo dosta uzbuđenja, ali je tačku na ovaj deo igre stavio Nejić sa dva poena iz napada.

Treći set je po rezultatskom ishodu bio repriza prvog. Crveno-beli su bili u vođstvu do 20:20, kada je proradio blok domaćih odbojkaša. Veselinović i Jungić su osvajali poene u napadu, a Tumbas je blokom zaključio ovaj set.

Upornost odbojkaša Crvene zvezde se isplatila u četvrtom setu. Ponovo je to bila borba dve izjednačene ekipe, lomio se rezultat i u završnici je popustila koncentracija domaćim odbojkašima koji su napravili nekoliko grešaka. Od 20:18, crveno-beli nisu ispuštali prednost i pobedom u ovom setu su došli do vrednog boda.

Peti set je zasluženo pripao domaćim odbojkašima iako je do samog kraja rezultat bio neizvestan.

U redovima crveno-belih najbolji poenter je bio Lazar Dodić, a u Spartaku Veselinović.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11)

Subotica- Dvorana: SH Dudova šuma. Gledalaca: 400. Sudije: Dejan Rogić i Vladimir Cvetković.

SPARTAK: Arsenoski 3, Jungić 15, Veselinović 22, Seizović 1, Radosavljević 14, Tumbas 15, Nedeljković 13, Milović (libero), Nestorović. Nisu igrali: Peić (libero) i Dulić. Trener: Igor Žakić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković, Tadić 15, U. Nikolić 6, Nejić 17, Dodić 25, Pavlović 7, Gmitrović, Andonović , Stefanović 4. Nisu igrali: A. Nikolić, Trifunović (libero), Fet, Gmitrović i Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac.

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama