Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-bele sigurne protiv Proletera

Košarkašice Crvene zvezde Kombank savladale su Proleter 023 iz Zrenjanina u 13.kolu ŽKLS, u hali „Basket siti“: 74-63 (28-17, 16-12, 17-17, 13-17).

U prvom kolu nastavka domaćeg šampionata crveno-bele su bez većih problema ostvarile novi, deseti trijumf koji je doneo kotu dva na tabeli ŽKLS. Tim Dragana Vukovića je diktirao tempo meča, a veliku energiju i udeo u pobedu imale su i najmlađe nade.

Početak meča i prvi period igre su obeležile velike serije na oba koša. Zvezda je serijom 6-0 stigla do početne prednosti (6-2), Proleter uzvratio preko bivše košarkašice Crvene zvezde, iskusne Jele Vidačić na drugoj strani sa 7-0 (6-9), da bi novom serijom od osam poena Zvezda odbila nalet gostiju, a Nina Tešić sa dve utastopne trojke potvrdila prednost crveno-belih, uz odličnu rolu Nađe Nedeljkov, (20-11). Do kraja prve deonice, šampionke Srbije su vezale još dve trojke (Mišeljić i Nedeljkov), a upravo je Nađa Nedeljkov mini serijom 5-0 donela prvu dvocifrenu prednost svojoj ekipi za 28-17, na kraju prvih deset minuta.

Serijom 8-0 Zvezda je započela i drugu četvrtinu, a šest poena delo su Jovane Spasovski, (36-18). Veliku pomoć u organizaciji igre kapiten Ivana Katanić imala je u Milini Mišeljić, koja je preuzela odgovornost na sebe, i proigravala Martu Vulović i Ninu Tešić, (42-21). Gošće su zahvaljujući Jeli Vidačić i novoj seriji (8-0) smanjile minus, a Mišeljićeva je dobru igru krunisala poenima za 44-29 za kraj prvog poluvremena.

I u nastavku, Katanić i Mišeljić su proigravale saigračice, razigrala se Nađa Nedeljkov, a na drugoj strani Jeli Vidačić se pridružila Marina Stojić, pa su uspevale Zrenjaninke da ostanu na istom rezultatskom rastojanju nakon tri odigrane deonice, (61-46).

U poslednjem kvartalu, veću minutažu su dobile Dunja Zečević i Helena Kovačević, u igru je ušla i Iva Kecman. Dunja Zečević se istakla sa nekoliko atraktivnih blokada i dobrom igrom u defanzivi, Helena Kovačević postigla poene do kraja, a mini serijom Vulović završila utakmicu za konačnih 74-63.

Nađa Nedeljkov je bila najefikasnija sa 20 poena, Nina Tešić je ubacila 17, Milina Mišeljić 9 i pridodala 8 asistencija, uz 10 asistencija Ivane Katanić.

U sredu, u „Basket Siti“stiže ekipa Montane u okviru WABA lige, dok u narednom kolu nacionalnog prvenstva Zvezda gostuje u Kragujevcu.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Katanić 8 (6sk 10as 6ukl), Čubra 2 (3as 1blk), Tešić 12 (5sk 2as), Vulović 4 (3sk), Nedeljkov 20 (6sk 3as 5ukl), Mitrović 8, Kecman, Zečević (3sk 1ukl 4blk), Spasovski 6 (3sk), Kovačević 5 (3sk 1ukl), Mišeljić 9 (5sk 8as 3ukl). Trener: Dragan Vuković

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama