Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Цибону

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у понедељак од 18 часова екипу Цибоне у последњој утакмици 16.кола АБА лиге.

Овај меч означиће крај једног изузетно напорног мини циклуса у коме су црвено-бели одиграли 4 утакмице за 7 дана и то без помоћи бројних повређених играча.

Тренер Драган Шакота каже да се екипа након дуплог кола Евролиге окреће обавезама и регионалном такмичењу које је приоритет:

– Следи нам пребацивање на утакмицу АБА лиге и меч са Цибоном. Са резултатима у последње време прилично се „закувало“ на табели, а ми смо у ситуацији да је свака утакмица много важна. Нема приче о снази противника о околностима, већ су важне само победе. Саледи нам меч са екипом која је одиграла добре утакмице у Београду, победили су Мегу, против ФМП-а су водили 15 разлике у једном тренутку, што значи да ћемо морати да одиграмо са пуном концентрацијом и уз максималан респект – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Кузмић:
– У АБА лиги које је за нас најважније такмичење и то увек кажемо, сада смо у позицији да победама уђемо у прва четири што је и основни циљ, а онда у плеј офу да правимо даље кораке. Да би до тога дошли морамо да се максимално фокусирамо на сваког противника и да га максимално озбиљно схватимо. Само тако можемо да дођемо до резултата. После две врло тешке утакмице у два дана, имали смо викенд да се припремимо за Цибону и уз озбиљан приступ верујем да ћемо доћи до победе – рекао је Кузмић.

Тренер Драган Шакота на дан утакмице одредиће поставу од 12 играча који ће наступити на овој утакмици, с обзиром да има доста проблема са повредама играча, али и вирусом који је мучио црвено-беле током прошле недеље.

У првој утакмици која је одиграна у Загребу у оквиру 5.кола црвено-бели су славили 86:72. Утакмица Црвена звезда мтс – Цибона игра се у понедељак од 18 часова у хали „Александар Николић“.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама