Fudbal Fudbal/Vesti

Popović: Deki nam je pojačao glad za uspesima

Izvor: SD Crvena zvezda

Zvezdin golman Zoran Popović u razgovoru za naš sajt pričao je o pripremama na Kipru, strasti sa kojim novim trener Dejan Stanković priprema ekipu, najvišim ambicijama, sjajnoj atmosferi. Govorio je iskusni čuvar mreže i o mlađi kolegama.

– Drugi put sam ovde na Kipru. Kao i prošle godine sačekali su nas odlični uslovi ovde, a sada nas je i lepo vreme poslužilo. Pre svega su teren i celokupni uslovi za trening na visokom nivou tako da to dodatno olakšava sam rad. Sa trenerom Stankovićem smo uveli neke novine što se tiče samog rada na treningu. Dobro i naporno treniramo, spremamo se za nastavak sezone i bitno je da nas posluži zdravlje, a sve ostalo će doći – istakao je Popović.

Popović je zadovoljno govorio i o novom treneru Dejanu Stankoviću, koji je ulio neku novu energiju u tim i posebnu strast.

– Mogao bih svašta lepo reći o Dekiju. Mislim da je dovoljno to što je naš novi trener imao takvu karijeru kakvu je imao. Osvajao je mnogobrojne trofeje, kao i Ligu šampiona, i to mnogo govori. Rođeni je pobednik. Svi ga poštujemo i jako nam je lepo sa njim. Saradnje je odlična, svakom treningu se radujemo, a za mene je velika čast i privilegija što radim sa njim.

Izneo je i očekivanja pred nastavak šampionata..

– Očekivanja su velika. Kada ste u Crvenoj zvezdi morate biti gladni pobeda i uspeha, a ona je možda sada i uvećana dolaskom Stankovića. Verujem da ćemo uzeti duplu krunu i daćemo maksimum na svakom treningu, na svakoj utakmici da stignemo do tog cilja. Verujem da bismo ove godine mogli da obradujemo navijače odbranom titule i peharom u kupu, i da se svi zajedno radujemo novim uspesima naše Zvezde.

Pored Milana Borjana, Zvezdin drugi iskusni čuvar mreže podseća da samo zajedništvo i sjajna atmosfera koja vlada među ekipom može doneti rezultat.

– Bitno mi je da se fokusiram na uspehe. Ja sam tu, čekam svoju šansu, i pružam svoj maksimum kada god do nje dođe. Ono što moram da kažem je to da želimo da dišemo kao jedan. Da budemo tim, jer samo zajedništvom možemo mnogo. Neke druge stvari će same doći, tako da se ne obazirem na lične stvari. Ja sam Zvezdin vojnik, tako će i ostati.

Popović hvali svoje mlađe kolege Stankovića i Vasiljevića.

– Oni se šale ponekad i pričaju da sam ja njihov mentor. Savetujem ih dosta, razgovaram sa njima svakodnevno. Mi golmani živimo zajedno i moramo da funkcionišemo kao neka mala porodica. U trenera Gašića među nama vlada sjajna atmosfera i svaki trening, pored ozbiljnog i fokusiranog rada, prolazi uz osmeh što olakšava sve napore. Oni su dobri momci i verujem u njih. Delim im savete, kako golmanske, tako i životne koji su jako bitni kako bi se izgradili kao ljudi. Tada je sve mnogo lakše, fokusiran si i posvećen tome što radiš – podvukao je golman Popović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama