Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Шакота: Изузетно опасна утакмица

Драган Шакота

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у среду екипу Жалгириса у утакмици 19.кола Евролиге.

Само један дан имаће црвено-бели да се припреме за прву од две утакмице које их очекују у „Штарк Арени“ до петка, а први противник је литвански великан Жалгирис.

Пред овај меч, а након убедљиве победе над екипом Меге, тренер црвено-белих Драган Шакота каже:

– Морамо да заборавимо као основно прву утакмицу коју смо одиграли са Жалгирисом у Каунасу. Њихова екипа се променила, игра такође која је много боља. Имају изванредог тренера једног од најбољих у Европи, према коме имам максималан респект, он извлачи максимум из ове екипе. У последње време играју јако добро, победили су на последње две од три утакмице, у Мадриду били у утакмици до практично саме завршнице. Екипа Жалгириса је прављена за високе циљеве,сада се налазе у добром ритму и ове је за нас гледајући све околности изузетно опасна утакмица – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић:
– Изузетно тешка утакмица је пред нама. Немамо ни довољно времена да се припремимо за овај меч, имамо и неколико ровитих играча. Уз све то, Жалгирис је у доброј форми, играју много боље, забележили су и неке вредне победе у претходним недељама, тако да њихов положај на табели много заварава. Мораћемо да одиграмо са много енергије, врло чврсто, уз то, очекујем да нам наши навијачи помогну јер се зна како је играти у Београду пред пуним трибинама наших навијача. Ту никоме није лако, а нама на паркету много значи.

Утакмица Црвена звезда мтс – Жалгирис игра се у среду од 19 часова у Штарк Арени, карте за ову утакмицу (појединачне) као и за утакмицу са немачком АЛБОМ у петак пуштене су у продају у понедељак, када је почела и продаја полусезонских карата КК Црвена звезда.

Скочи на траку са алаткама