Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда стотком до нове победе у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и 9.победу у АБА лиги пошто су на затварању 15.кола регионалног такмичења савладали као гости екипу Меге Бемакс резултатом 85:103 (18:20, 25:29, 19:32, 23:22).

Црвено-бели су до победе у врло лепо испуњеној Хали спортова у којој је било доста присталица Црвене звезде који су већ од 14 часова запосели благајну хале (како би дошли до улазница које се нису продавале већ делиле за горњи ниво) наставили серију победа у пакленом ритму у коме ће након Лиона и Новог Београда, одиграти још три утакмице у 7 дана, а две у распону од само 48 сати у Евролиги!

Црвена звезда је у меч ушла са петорком ; Браун, Берон, Лазић, Симанић, Кузмић, али је плеј црвено-белих мало времена провео у игри због проблема са повредом скочног зглоба. Уз повратника Џенкинса који је почео да тренира тек од суботе И у одсуству Човића, тренер Драган Шакота је био приморан да тражи алтернативна решења, И уз топ врши бројне ротације како би расподели минутажу пред меч са Жалгирисом.

Након изједначених првих 10 минута, у којима је Звезда бље кренула (тројка Лазића за 3-7), Мега је брзо преокренула резултат, а до краја и поена Давидовца уз фаул за 18:20, играло се практично кош за кош.

Нажалост први део друге четвртине обележила је повреда скочног зглоба Дејана Давидовца који је одскакутао до клупе, и тако се придружио Брауну и Јагодићу Куриџи који су се повредили у Лиону.

Након грешке, па поена Џенкинса, Добрић је након једне украдене лопте закуцао и црвено-бели су повели 30:25, а до краја полувремена у центру пажње били су Берон и бек Меге Пери који је након 20 минута игре био и најефикаснији , након тројке уз фаул, па још једне двојке уз прекршај. Ипак, црвено-бели су стрпљиво тимском игром градили предност која је у финишу износила и 8 поена након погођених пенала Берона.

У наставку, поново је као и у Лиону пре 4 дана, трећа деоница донела Црвеној звезди много тога. У Француској повратак у меч, а у понедељак практично победу и поред чињенице да је након повреде Давидовца, ротација још више била скраћена брзим изласком из игре због пет личних грешака Борише Симанића.

Тројке на старту треће деонице погађали су Џенкинс и Пери,а већ у 23.минуту тренер домачих Милојевић затражио је тајм-аут након нове тројке капитена Лазића и првог двоцифреног плуса 59:48. Симанић је за пет минута у игри сакупио 4 пенала, а пре петог, погодио је тројку, седму тимску за +14 (62:48) ,а серију је продужио и Берон новом двојком за великих +16.

Напад је функционисао одлично, црвено-бели су за само 5 минута убацили чак 20 поена,након неспортског фаула Атића на Лазићу после којег је на семафору стајало 69:48.Црвено-бели су серијом од 15-0 практично отворили пут ка победи и мирној завршници утакмице, што им је било преко потребно пред даље велике напоре у Евролиги.

Међутим након пет везаних поена Перија (тројка па двојка) тренер Црвене звезде био је приморан да затражи тајм аут, а ту мини серију прекинуоје вечерас одлични Џенкинс који је и последњу деоницу отворио новом тројком (вечерас 17 поена), а у лаганом ритму, што је црвено-белима и било потребно ишло се ка крају утакмице која је завршена резултатом 103:85.

Црвена звезда је овом победом учврстила своју позицију у горњем делу табеле са скором 9-5 (утакмица против Будућности још увек није одиграна нити регистрована), а у наредном колу црвено-бели дочекују Цибону у понедељак од 18 часова.

Црвена Звезда мтс: Берон 17, Џенкинс 17, Пантер 13, Штимац 12, Гист 11, Лазић 8, Кузмић 6, Давидовац 5, Добрић 5, Симанић 5, Јовановић 2, Браун 2, тренер: Драган Шакота

Већ у среду у „Штарк Арени“ у оквиру 19.кола Евролиге гост Црвене звезде је Жалгирис.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама