Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Asvelu

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u ranim popodnevnim časovima za Lion, gde ih u petak očekuje meč 18.kola Evrolige sa Asvelom.

Za razliku od prvog duela u Beogradu, crveno-beli u seriji pobeda, u dobrom ritmu očekuju duel sa šampionom Francuske.

Ekipa Crvene zvezde odradila je dva treninga u sredu, u četvrtak će neposredno pred put odraditi još jedan u Beogradu, a zatim otputovati u Francusku, čime će započeti novi vrlo naporan mini-ciklus u kome ih osim duela u petak, očekuju i utakmice protiv Mege (ponedeljak), Žalgirisa (sreda) i ALBE (petak):

Trener Dragan Šakota:
– Fizički izuzetno snažna ekipa. U svakom duelu, od plejmejkera do centra, sve je bilo u kontaktu,koristili su veliku energiju, često se menja petorka. Na kraju taj prvi meč u Beogradu i zavšili su na taj način sa dve blokade, skokovima… – započeo je obraćanje medijima trener crveno-belih.

Od te utakmice promenilo se dosta toga:

– Mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo, da odgovorimo skokom. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i da igramo pametno u napadu. Došli smo do igre, imaćemo problem sa drugim plejmejkerom neko vreme, Filip Čović nije trenirao neko vreme, Čarls još uvek nije tu. Pronalazimo i neka druga rešenja u napadu, ali nikada se ne zna, kako će naprimer reagovati ASVEL nakon dva poraza. Najjača su ekipa Francuske, imaju karakter, trener nije bio tu bio je bolestan dve utakmice, i sigurno će reagovati.

Ognjen Dobrić:
– U odnosu na prvu utakmicu, mislim da ćemo morati malo drugačije da uđemo u ovaj meč. Ne smemo da im dozvolimo da uđu u svoj ritam, atletska su ekipa, spremni su izuzetno jaki, moramo pametnije da igramo, da nametnemo svoj ritam. Izgubili smo u Beogradu ne tako davno, ali to je motiv više, bez obzira što igraju vrlo dobro na svom terenu. Vezali smo nekoliko pobeda i to svakako utiče na naše samopouzdanje koje je sve veće.

Marko Jagodić Kuridža:
– Period adaptacije je prošao, zahvalan sam svima u klubu, igračima, trenerima, ljudima u klubu na svemu što su učinili za mene, jer je sve to brzo prošlo. Uz sve to, tokom tog perioda, pobedili smo neke velike utakmice i to daje još bolji utisak, i utiče na naše samopouzdanje. Hvala i našim navijačima na tošplom dočeku. Što se Asvela tiče, u dobrom smo periodu, i svakako bi bilo jako dobro da se i taj meč dobije. Neće biti lako, odlična su ekipa, ali pravimo neki našp plan kako bi mogli da dođemo do rezultata u tom meču. Niko se nije naigrao tamo u Lionu, igraju čvrsto sa mnogo kontakta, puno ofanzivnih skokova. Sigurno ćemo morati kako se to kaže da „postavimo telo“ i ako uđemo u neku egal utakmicu imaćemo našu šansu. Gledao sam prvu utakmicu, i analizirali smo je kao tim, svakako da ćemo morati da promenimo neke stvari u odnosu na tu prvu utakmicu – rekao je Marko Jagodić Kuridža.

Utakmica ASVEL (8-9) – Crvena zvezda mts (8-9) igra se u petak od 20.45 časova u dvorani „Astrobal“ u Lionu. Ekipa se u subotu vraća iz Liona preko Beča,a već u ponedeljak crveno-bele očekuje utakmica 15.kola ABA lige sa Megom u hali sportova na Novom Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama