Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Асвелу

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у раним поподневним часовима за Лион, где их у петак очекује меч 18.кола Евролиге са Асвелом.

За разлику од првог дуела у Београду, црвено-бели у серији победа, у добром ритму очекују дуел са шампионом Француске.

Екипа Црвене звезде одрадила је два тренинга у среду, у четвртак ће непосредно пред пут одрадити још један у Београду, а затим отпутовати у Француску, чиме ће започети нови врло напоран мини-циклус у коме их осим дуела у петак, очекују и утакмице против Меге (понедељак), Жалгириса (среда) и АЛБЕ (петак):

Тренер Драган Шакота:
– Физички изузетно снажна екипа. У сваком дуелу, од плејмејкера до центра, све је било у контакту,користили су велику енергију, често се мења петорка. На крају тај први меч у Београду и завшили су на тај начин са две блокаде, скоковима… – започео је обраћање медијима тренер црвено-белих.

Од те утакмице променило се доста тога:

– Ми треба да се упустимо у борбу, да покажемо да можемо да се носимо, да одговоримо скоком. Да заштитимо свој кош на прави начин и да играмо паметно у нападу. Дошли смо до игре, имаћемо проблем са другим плејмејкером неко време, Филип Човић није тренирао неко време, Чарлс још увек није ту. Проналазимо и нека друга решења у нападу, али никада се не зна, како ће например реаговати АСВЕЛ након два пораза. Најјача су екипа Француске, имају карактер, тренер није био ту био је болестан две утакмице, и сигурно ће реаговати.

Огњен Добрић:
– У односу на прву утакмицу, мислим да ћемо морати мало другачије да уђемо у овај меч. Не смемо да им дозволимо да уђу у свој ритам, атлетска су екипа, спремни су изузетно јаки, морамо паметније да играмо, да наметнемо свој ритам. Изгубили смо у Београду не тако давно, али то је мотив више, без обзира што играју врло добро на свом терену. Везали смо неколико победа и то свакако утиче на наше самопоуздање које је све веће.

Марко Јагодић Куриџа:
– Период адаптације је прошао, захвалан сам свима у клубу, играчима, тренерима, људима у клубу на свему што су учинили за мене, јер је све то брзо прошло. Уз све то, током тог периода, победили смо неке велике утакмице и то даје још бољи утисак, и утиче на наше самопоуздање. Хвала и нашим навијачима на тошплом дочеку. Што се Асвела тиче, у добром смо периоду, и свакако би било јако добро да се и тај меч добије. Неће бити лако, одлична су екипа, али правимо неки нашп план како би могли да дођемо до резултата у том мечу. Нико се није наиграо тамо у Лиону, играју чврсто са много контакта, пуно офанзивних скокова. Сигурно ћемо морати како се то каже да „поставимо тело“ и ако уђемо у неку егал утакмицу имаћемо нашу шансу. Гледао сам прву утакмицу, и анализирали смо је као тим, свакако да ћемо морати да променимо неке ствари у односу на ту прву утакмицу – рекао је Марко Јагодић Куриџа.

Утакмица АСВЕЛ (8-9) – Црвена звезда мтс (8-9) игра се у петак од 20.45 часова у дворани „Астробал“ у Лиону. Екипа се у суботу враћа из Лиона преко Беча,а већ у понедељак црвено-беле очекује утакмица 15.кола АБА лиге са Мегом у хали спортова на Новом Београду.

Скочи на траку са алаткама