Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Furiozno poluvreme crveno-belih dovoljno za ubedljivu pobedu protiv Krke

Izvor: KK Crvena zvezda

U utakmici sa dva različita poluvremena,ekipa Crvene zvezde zasluženo je stigla do skora 8-5 (o utakmici u Podgorici će naknadno odlučivati predsedništvo ABA lige) tek pošto je u drugom poluvremenu „upalila motore“ i pokazala svoj kvalitet, čime je došla do zasluženih bodova i revanša za poraz u Novom Mestu.

U prvoj četvrtini ekipa Crvene zvezde koja je počela utakmicu sa postavom: Lorenzo Braun, Lazić, Beron, Simanić i Kuzmić, stekla je odmah na početku meča prednost od 7 poena (7-0) i tu prednost održala je do kraja prve deonice, ali ovaj prost podatak ne pokazuje pravu sliku svih dešavanja u početnih 10 minuta meča. Nakon dve trojke Kozija i Ramljaka, gosti su pokazali da imaju kvalitet kojim su namučili brojne ekipe u ABA ligi ove sezone, i prišli na samo dva poena zaostatka (13:15), međutim nakon trojki večeras odličnog Simanića, pa Berona i dvojke Lazića crveno-beli su ponovo postavili stvari na svoje mesto i došli do 23:15. Prva deonica okončana je zakucavanjem Simanića za 25:18.

Druga četvrtina donela je naličje crveno-belih, nekoliko puta viđano u regionalnoj ligi. Slaba odbrana, uz mnogo primljenih poena rezultirala je sa čak 29 primljenih poena, a celu četvrtinu najbolje oslikava detalj iz poslednje sekunde kada je Pašalić pogodio trojku za 50:47 i samo plus tri za crveno-bele pred nastavak utakmice.

Veliki odmor dobro je došao ekipi Crvene zvezde, što se videlo po vrlo agresivnoj odbrani, dobrom ulasku u treću četvrtinu, a iz dobre odbrane stizali su po evroligaškom receptu i laki poeni na drugoj strani terena. Zakucavanje Simanića, pa dvojka uz faul kapitena Lazića, otvorili su put ka raspucanoj četvrtini Crvene zvezde. Krka je nastavila da se bori, Džouns je zakucao preko Simanića, ali kada je Beron pogodio trojku za 60:49, trener Krke Anzulović je zatražio tajm-aut, koji ispostaviće se kasnije, nije zaustavio nalet crveno-belih. Novu trojku ubacio je Lazić iz ugla za 65:51. U međuvremenu Ramljak je zaradio drugu nesportsku i isključenje, a nakon 10.asistencije Brauna za Štimca Crvena zvezda je povela 73:60, Anzulović je ponovo zatražio tajm aut.

Kao i u prethodnom slučaju, tajm-aut nije pomogao gostima, raspucani Štimac je upisao seriju poena i Crvena zvezda je otvarala put ka pobedi – 79:63.

Oslobođeni pritiska, uz mnogo bolju igru košarkaši Crvene zvezde „častili“ su oko 1500 gledalaca u hali ’’Aleksandar Nikolić“ serijom vrlo lepih poteza i koševa – trojka Berona, zakucavanje Davidovca, trojka Pantera i Davidovca, uz brojne aplauze prednost je rasla u 35.minutu bilo je 92:67, a pred kraj utakmice u igru je ušao i Majk Odžo i poentirao u prvom napadu. 99 i 100.poen na utakmici ubacio je sa penala Kevin Panter, a Crvena zvezda je stigla do ubedljive i zaslužene pobede uz konačnih 101:77.

KK Crvena zvezda mts:

Panter 9, Kuzmić 4, Lorenzo Braun 8+11as, Davidovac 13, Lazić (kapiten) 12, Beron 16, Dobrić 6, Jagodić Kuridža 5, Simanić 13, Jovanović 3 Odžo 4.

U narednom kolu crveno-beli gostuju u ponedeljak od 17 sati u Hali sportova na Novom Beogradu ekipi Mege, a pre toga u petak očekuje ih i meč 18.kola Evrolige sa Asvelom u Lionu.

Dragan Šakota:

’’Sve što se dobro dogodilo bilo je u drugom poluvremenu. Iako Krka ima očigledno talenata i dobre šutere, napravili su nam problem, ali kada smo povećali agresivnost stvari su se izmenile. Jedna od planiranih, ali isto tako važnih pobeda je ostvarena’’

’’Ako mene pustiš da šutiram, ubaciću jednu od dve sigurno. Mi smo ih puštali, igrali smo slabo. Sedam evroligaških ekipa je izgubilo, a tri dobile šutevima u poslednjoj sekundi. To je deset ekipa koji su u problemu kada igraju nacionalna prvenstva. Koliko je energije bilo potrebno danas, pokazali smo je u nastavku kada smo pokazali razliku u klasi. Napadački je početak bio dobar, a odbrana nije funkcionisala. U nastavku se to promenilo’’

’’Mi imamo toliko igrača da možemo da napravimo žreb ko će igrati. Prelazni rok je bio takav da smo se borili i sa datumima. Danas je ušlo svih 12 koji su bili zdravi. Ostali su povređeni, a Dženkins je imao privatan porodičan problem zbog kojeg je morao u SAD’’

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama