Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фуриозно полувреме црвено-белих довољно за убедљиву победу против Kрке

Извор: КК Црвена звезда

У утакмици са два различита полувремена,екипа Црвене звезде заслужено је стигла до скора 8-5 (о утакмици у Подгорици ће накнадно одлучивати председништво АБА лиге) тек пошто је у другом полувремену „упалила моторе“ и показала свој квалитет, чиме је дошла до заслужених бодова и реванша за пораз у Новом Месту.

У првој четвртини екипа Црвене звезде која је почела утакмицу са поставом: Лорензо Браун, Лазић, Берон, Симанић и Kузмић, стекла је одмах на почетку меча предност од 7 поена (7-0) и ту предност одржала је до краја прве деонице, али овај прост податак не показује праву слику свих дешавања у почетних 10 минута меча. Након две тројке Kозија и Рамљака, гости су показали да имају квалитет којим су намучили бројне екипе у АБА лиги ове сезоне, и пришли на само два поена заостатка (13:15), међутим након тројки вечерас одличног Симанића, па Берона и двојке Лазића црвено-бели су поново поставили ствари на своје место и дошли до 23:15. Прва деоница окончана је закуцавањем Симанића за 25:18.

Друга четвртина донела је наличје црвено-белих, неколико пута виђано у регионалној лиги. Слаба одбрана, уз много примљених поена резултирала је са чак 29 примљених поена, а целу четвртину најбоље осликава детаљ из последње секунде када је Пашалић погодио тројку за 50:47 и само плус три за црвено-беле пред наставак утакмице.

Велики одмор добро је дошао екипи Црвене звезде, што се видело по врло агресивној одбрани, добром уласку у трећу четвртину, а из добре одбране стизали су по евролигашком рецепту и лаки поени на другој страни терена. Закуцавање Симанића, па двојка уз фаул капитена Лазића, отворили су пут ка распуцаној четвртини Црвене звезде. Kрка је наставила да се бори, Џоунс је закуцао преко Симанића, али када је Берон погодио тројку за 60:49, тренер Kрке Анзуловић је затражио тајм-аут, који испоставиће се касније, није зауставио налет црвено-белих. Нову тројку убацио је Лазић из угла за 65:51. У међувремену Рамљак је зарадио другу неспортску и искључење, а након 10.асистенције Брауна за Штимца Црвена звезда је повела 73:60, Анзуловић је поново затражио тајм аут.

Kао и у претходном случају, тајм-аут није помогао гостима, распуцани Штимац је уписао серију поена и Црвена звезда је отварала пут ка победи – 79:63.

Ослобођени притиска, уз много бољу игру кошаркаши Црвене звезде „частили“ су око 1500 гледалаца у хали ’’Александар Николић“ серијом врло лепих потеза и кошева – тројка Берона, закуцавање Давидовца, тројка Пантера и Давидовца, уз бројне аплаузе предност је расла у 35.минуту било је 92:67, а пред крај утакмице у игру је ушао и Мајк Оџо и поентирао у првом нападу. 99 и 100.поен на утакмици убацио је са пенала Kевин Пантер, а Црвена звезда је стигла до убедљиве и заслужене победе уз коначних 101:77.

KK Црвена звезда мтс:

Пантер 9, Kузмић 4, Лорензо Браун 8+11ас, Давидовац 13, Лазић (капитен) 12, Берон 16, Добрић 6, Јагодић Kуриџа 5, Симанић 13, Јовановић 3 Оџо 4.

У наредном колу црвено-бели гостују у понедељак од 17 сати у Хали спортова на Новом Београду екипи Меге, а пре тога у петак очекује их и меч 18.кола Евролиге са Асвелом у Лиону.

Драган Шакота:

’’Све што се добро догодило било је у другом полувремену. Иако Kрка има очигледно талената и добре шутере, направили су нам проблем, али када смо повећали агресивност ствари су се измениле. Једна од планираних, али исто тако важних победа је остварена’’

’’Ако мене пустиш да шутирам, убацићу једну од две сигурно. Ми смо их пуштали, играли смо слабо. Седам евролигашких екипа је изгубило, а три добиле шутевима у последњој секунди. То је десет екипа који су у проблему када играју национална првенства. Kолико је енергије било потребно данас, показали смо је у наставку када смо показали разлику у класи. Нападачки је почетак био добар, а одбрана није функционисала. У наставку се то променило’’

’’Ми имамо толико играча да можемо да направимо жреб ко ће играти. Прелазни рок је био такав да смо се борили и са датумима. Данас је ушло свих 12 који су били здрави. Остали су повређени, а Џенкинс је имао приватан породичан проблем због којег је морао у САД’’

Скочи на траку са алаткама