Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Krku

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon velikepobede nad Bajernom i nastavka uspešnih igara u Evroligi, vraćaju se obavezama u ABA ligi.

Crvena zvezda mts u ABA ligi „zatvara“ 14.kolo utakmicom sa Krkom u hali „Alekandar Nikolić“. Tajmeč na programu je u ponedeljak od 17 časova, a pred crveno-belimaje meč u kome će imati dosta motiva da pokažu dobru igru izabeleže pobedu, počev od poraza u Novom Mestu u prvom delu sezone.

Trener crveno-belih Dragan Šakota:

– Svima je jasno da je taj poraz u prvom delu koji se dogodio u Novom Mestu, osim samog poraza izazvao neke loše stvari kojje su se dešavale nakon toga. Sada je to iza nas, ali zato imamo obavezu, dodatni motiv, i nemamo ni jedan razlog da potcenimo ekipu Krke. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, videli smo i protiv ekipe FMP-ada su bili na korak od pobede kao gosti, znači ozbiljan tim, protiv koga ćemo morati da odigramo dobru utakmicu u kojoj naravno želimo pobedu – rekao je trener crveno-belihg.

Prvotimac Crvene zvezde Dejan Davidovac odigrao je odličnu utakmicu u petak, a pred dolazak dugogodišnjeg aba ligaša iz Novog Mesta kaže:

– Očekuje nas meč sa Krkom, ekipom koja je dugi niz godina u ABA ligi, i zna kako se igraju ove utakmice u regionalnom takmičenju. To znači da znaju da iskoriste i bilo kakvo opuštanje od strane protivnika, koji je na „papiru“ jači, ili su ga proglasili favoritom. Uostalom, dovoljan motiv nam je podsećanje na utakmicu u prvom delu sezone u Novom Mestu. Zato ovu utakmicu moramo da odigramo vrlo čvrsto jer nam odbrana donosi dosta toga pozitivnog u našoj igri. Oko naše pozicije u ABA ligi je sve rečeno, i zato je svaka utakmica i pobeda od velike važnosti – rekao je Davidovac pred utakmicu za koju su karte puštene u prodaju u svim poslovnicama „Tickets.rs“ po standardnim cenama kada su utakmice regionalnog takmičenja u pitanju.

Karte će se prodavati i na dan utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“. Nakon ovog duela crveno-beli putuju u Lion na meč sa Asvelom, a narednog ponedeljka gostuju ekipi Mege u Hali sportova na Novom Beogradu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama