Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда дочекује Крку

Кошаркаши Црвене звезде мтс након великепобеде над Бајерном и наставка успешних игара у Евролиги, враћају се обавезама у АБА лиги.

Црвена звезда мтс у АБА лиги „затвара“ 14.коло утакмицом са Крком у хали „Алекандар Николић“. Тајмеч на програму је у понедељак од 17 часова, а пред црвено-белимаје меч у коме ће имати доста мотива да покажу добру игру изабележе победу, почев од пораза у Новом Месту у првом делу сезоне.

Тренер црвено-белих Драган Шакота:

– Свима је јасно да је тај пораз у првом делу који се догодио у Новом Месту, осим самог пораза изазвао неке лоше ствари којје су се дешавале након тога. Сада је то иза нас, али зато имамо обавезу, додатни мотив, и немамо ни један разлог да потценимо екипу Крке. Одиграли су неке јако добре утакмице ове сезоне, видели смо и против екипе ФМП-ада су били на корак од победе као гости, значи озбиљан тим, против кога ћемо морати да одиграмо добру утакмицу у којој наравно желимо победу – рекао је тренер црвено-белихг.

Првотимац Црвене звезде Дејан Давидовац одиграо је одличну утакмицу у петак, а пред долазак дугогодишњег аба лигаша из Новог Места каже:

– Очекује нас меч са Крком, екипом која је дуги низ година у АБА лиги, и зна како се играју ове утакмице у регионалном такмичењу. То значи да знају да искористе и било какво опуштање од стране противника, који је на „папиру“ јачи, или су га прогласили фаворитом. Уосталом, довољан мотив нам је подсећање на утакмицу у првом делу сезоне у Новом Месту. Зато ову утакмицу морамо да одиграмо врло чврсто јер нам одбрана доноси доста тога позитивног у нашој игри. Око наше позиције у АБА лиги је све речено, и зато је свака утакмица и победа од велике важности – рекао је Давидовац пред утакмицу за коју су карте пуштене у продају у свим пословницама „Tickets.rs“ по стандардним ценама када су утакмице регионалног такмичења у питању.

Карте ће се продавати и на дан утакмице у хали „Александар Николић“. Након овог дуела црвено-бели путују у Лион на меч са Асвелом, а наредног понедељка гостују екипи Меге у Хали спортова на Новом Београду.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама