Blog Košarka CZBG

Šta donosi neodlazak u Podgoricu?

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde danas nisu otputovali u Podgoricu na megdan ekipi Budućnosti. Iako je bilo dosta oprečnih informacija, ispostavilo se da je prvobitna, a to je da crveno-beli neće putovati u Crnu Goru, bila jedina tačna.

U 16:30 časova predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, sazvao je konferenciju za štampu na kojoj je izneo sve razloge zašto se nije putovalo u glavni grad Crne Gore. Naravno, u prvi plan je istaknuta trenutna politička nestabilnost u toj državi, te istaknuto da je to jedini pravi razlog zašto su naši košarkaši ostali u Beogradu.

Međutim, za sada se niko iz ABA lige nije oglasio po ovom pitanju, dok je predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, rekao da Zvezda ima sve garancije da će meč proteći u najboljem redu. Sada nam ostaje da vidimo kakve će poteze povući, pre svega, čelnici ABA lige i da li će utakmica biti odložena ili registrovana službenim rezultatom 20:0 za Budućnost.

Na pitanje novinara, koji će biti potezi Zvezde ako se utakmica registruje službenim rezultatom, Zvezdin predsednik nije dao konkretan odgovor. Sa druge strane, ako se to desi, evidentno je da će tada crveno-beli imati izuzetno težak zadatak da izbore i plej of.

Od sezone od koje se zaista mnogo očekivalo, došlo se do toga da se strepi za plasman u ABA ligi. A zaista je ekipa skockana tako da bi sve osim osvajanja ABA lige, bilo ravno senzaciji. Takođe, postavlja se pitanje i da li će ova situacija produbiti već postojeću krizu između nekih čelnika klubova, kao i da li će i na koji način sve to uticati na opstanak ABA lige.

Vreme koje je pred nama biće nam najbolji pokazatelj, ali ostaje gorak ukus u činjenici da se utakmica u Podgorici, ipak, mogla odigrati i time da se pokaže da su klubovi iznad svega onog prljavog što politika na ovim prostorima, nažalost, svakodnevno servira. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama