Блог Кошарка ЦЗБГ

Шта доноси неодлазак у Подгорицу?

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде данас нису отпутовали у Подгорицу на мегдан екипи Будућности. Иако је било доста опречних информација, испоставило се да је првобитна, а то је да црвено-бели неће путовати у Црну Гору, била једина тачна.

У 16:30 часова председник Црвене звезде, Небојша Човић, сазвао је конференцију за штампу на којој је изнео све разлоге зашто се није путовало у главни град Црне Горе. Наравно, у први план је истакнута тренутна политичка нестабилност у тој држави, те истакнуто да је то једини прави разлог зашто су наши кошаркаши остали у Београду.

Међутим, за сада се нико из АБА лиге није огласио по овом питању, док је председник Будућности, Драган Бокан, рекао да Звезда има све гаранције да ће меч протећи у најбољем реду. Сада нам остаје да видимо какве ће потезе повући, пре свега, челници АБА лиге и да ли ће утакмица бити одложена или регистрована службеним резултатом 20:0 за Будућност.

На питање новинара, који ће бити потези Звезде ако се утакмица региструје службеним резултатом, Звездин председник није дао конкретан одговор. Са друге стране, ако се то деси, евидентно је да ће тада црвено-бели имати изузетно тежак задатак да изборе и плеј оф.

Од сезоне од које се заиста много очекивало, дошло се до тога да се стрепи за пласман у АБА лиги. А заиста је екипа скоцкана тако да би све осим освајања АБА лиге, било равно сензацији. Такође, поставља се питање и да ли ће ова ситуација продубити већ постојећу кризу између неких челника клубова, као и да ли ће и на који начин све то утицати на опстанак АБА лиге.

Време које је пред нама биће нам најбољи показатељ, али остаје горак укус у чињеници да се утакмица у Подгорици, ипак, могла одиграти и тиме да се покаже да су клубови изнад свега оног прљавог што политика на овим просторима, нажалост, свакодневно сервира. 

Скочи на траку са алаткама