Hokej Hokej/Izveštaji

Sjajni Popović srušio Bled u još jednom trileru

Mateja Popović

Hokejaši Crvene zvezde i Bleda odigrali su još jedan triler. Neverovatno, ali kao da je sve bilo prepisano sa jučerašnjeg meča koji je dobila ekipa Bleda (5:6). Ipak, ovoga puta Zvezdini oklopnici su uzvratili i slavili nakon produžetaka sa 7:6, a junak meča bio je Mateja Popović koji je postigao pobedonosni pogodak i ujedno bio strelac četri pogotka na današnjem susretu.

SKHL Crvena zvezda – HKMK Bled 7:6 (1:1, 3:3, 2:2, 1:0)

Prva trećina završena je kao i juče, rezultatom 1:1, samo što je ovog puta u prednost došla ekipa Bleda preko Danila Koržiletskog, a izjednačujući pogodak postigao je Strahinja Vdović.

U drugom periodu Bled postiže tri pogotka za redom za 1:4, a strelci su bili Marcel Mahkovec, Danilo Koržiletski i Luk Slivnik. Ipak, crveno-beli su uspeli da se vrate u meč i da dođu do izjednačenja golovima Marka Dragovića, Mateje Popovića i Vuka Kravljanca, tako da je i ova trećina završena kao jučerašnja (3:3).

Sjajni Mateja Popović u poslednjem periodu donosi Zvezdi prednost od 5:4, ali Danilo Koržiletski izjednačuje na 5:5. Mateja Popović ponovo šalje pak u mrežu gostiju za 6:5, ali opet Koržiletski donosi izjednačenje za Bled (6:6), pa se ušlo u produžetke.

A u produžecima sjajni Mateja Popović, svojim četvrtim pogotkom na utakmici, donosi Zvezdi važnu pobedu od 7:6.

Kao što smo i juče napisali, velika je šteta što crveno-beli juniori ne mogu tokom cele sezone da nastupaju u ovom sastavu (neki igrači su prekomandovani u seniorski tim), pa su samim time i rezultati lošiji. Evidentno je da bi ova ekipa mogla da pomrsi račune svim ekipama u IHL-u i da ostvari mnogo bolji plasman na kraju sezone.

U svakom slučaju, imali smo prilike da vidimo dva izuzetno zanimljiva meča, a video sa ovog meča ćemo naknadno postaviti ovde (video sa prvog meča možete da vidite u jučerašnjem izveštaju).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama